Dwa ubezpieczenie. Jedno chce rozwiązać!

11 Lut 2011, 22:05

Otóż do tej pory (czyli przez minione dwa lata) miałem ubezpieczenie OC+AC w Generali TU SA. W dniu 29 stycznia 2011 podpisałem umowę z Allianzem, ale nie zdołałem na czas dostarczyć rozwiązania umowy z Generali. Oczywiście Generali automatycznie przedłużyło umowę tak więc mam aktualnie dwa ubezpieczenia na jedno autko.
I tu moje pytanie. W jaki sposób mam teraz rozwiązać umowę z Generali i ile będę musiał zapłacić za drugie ubezpieczenie?
roztropny69
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

12 Lut 2011, 21:31

Tutaj masz rozwiązanie problemu z podwójnym ubezpieczeniem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Lut 2011, 11:37

Trzeba pamiętac , żeby w oddziale osobiście polisę wypowiadac, wtedy mamy 100% gwarancję, że nie będzie niespodzianki niemiłej.
kingiko
Początkujący

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 2.5 Hybrid i-AWD - test spalania
    Zaprezentowana w 1994 roku, pierwsza generacja RAV4 dała początek segmentowi SUV-ów. Obecnie w sprzedaży jest najnowsza, piąta generacja, oferująca rekordową przestrzeń dla pasażerów oraz aż 580 l dla ich bagażu. ...
    Łańcuchowe rozrządy nie są bezobsługowe
    Jeśli nie chcesz mieć problemu z łańcuchowym napędem rozrządu, powinieneś nauczyć się dbać o nowoczesny silnik. Myślisz, że skoro kupiłeś nowy lub kilkuletni samochód, to nie musisz nawet zaglądać pod maskę pomiędzy ...