Dwie kamerki nagrywające w nocy na parkingu.

07 Maj 2017, 17:56

Witam, znowu jakiś [wulgaryzm] mi zrobił szkodę przy aucie :( kupiłem we wtorek, dzisiaj rano już brak lusterka. Zgłosiłem na policję, ale to pie....ne patałachy i i tak nic nie zrobią, więc zamierzam sam się przygotować na kolejne usterki i braki w aucie.
Myślę nad jakimiś dwiema kamerkami, które by sobie działały w nocy, gdy wykryją jakiś ruch i nagrywały. Kamery oczywiście muszą dosyć dobrze nagrywać i mieć obraz musi być wyraźny, bo jeśli ktoś podjedzie samochodem i zrobi szkodę, to wystarczy sama rejestracja, ale jeśli będzie tylko twarz, no to dobrze by było, żeby coś tam było widać.
Możecie coś poradzić z tematem??
pozdrawiam
dzienciou
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 1919
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: sadasd
Silnik: asdasd
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1914

10 Maj 2017, 16:40

Jaka odległość samochodu od kamery? Miejsce w nocy oświetlone, czy nie? Sama kamera nic nie da - jak chcesz nagrywać obraz musisz mieć rejestrator + dysk twardy przeznaczony do pracy ciągłej. czyli poprostu monitoring. Koszt dwóch dobrej jakości kamer ( oczywiście HD z dobrym podświetleniem IR ) + rejestrator + dysk twardy to jakieś 1500 - 2000 zł. Pozostaje jeszcze kwestia, czy kamera ma być na kabelek czy WiFi. Z tym, że WiFi dla kamer monitoringu nie jest wskazane.Chyba, że odległości nie są duże.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Lip 2017, 13:52

Ale po co dysk twardy?
Ja miałem G1WH 32GB wystarczało na 24 godziny w 1080p
Owszem, jeżeli zostawiasz samochód na kilka dni to wtedy musi być większa pojemność, ale i tu też są rejestratory przyjmujące pamięć do 512GB
Ale co do samego rejestratora, ja myślałem o Xblitz Night, ale trochę złych opinii o nim poczytałem i nadal nie wiem, który dałby radę.
starygutek
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mitsubishi Space Star
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

13 Lip 2017, 13:49

starygutek napisał(a):Ja miałem G1WH 32GB

Piszesz o rejestratorach jazdy, a ja piszę o monitoringu. Sam rejestrator jazdy nic raczej nie da w takim przypadku. Możesz mieć takie coś, a koła z auta ci ukradną i nie będziesz wiedział kiedy ani kto. Zarysują ci ayto, zbiją szybę i taki rejestrator nic nie da. A jak będzie on w samochodzie, albo dwa czy trzy i w nocy się włączy ( np. włączy je czujnik ruchu ), to jak ktoś przyuważy to jeszcze dodatkowo szybę wywali i te rejestratory zwinie.
W tym przypadku to najrozsądniej wydaje się mieć monitoring. Pytanie tylko jak daleko jest auto od kamery, czy jest możłiwośc założenia kamery zwykłej na kabel, a nie WiFi, jak jest teren oświetlony itd itd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Cze 2019, 07:08

Jest sporo dobrych kamer ip, które nagrywają obraz zarówno w dzień i w nocy dobrej jakości. Dla przykładu te z oferty <reklama> nie są szczególnie drogie, a nagrywają fajny obraz w jakości HD. Wystarczy dobrze poczytać parametry przed zakupem i z pewnością będziecie zadowoleni z wyboru.
Ostatnio edytowany przez Kao, 05 Lip 2019, 11:36, edytowano w sumie 1 raz
Powód: regulamin IV.4.e
fanex
Nowicjusz

05 Lip 2019, 11:23

Te kamery IP z Overmax są ok, ja mam camspot 3.5 u siebie i nagrywa w dobrej jakości, w nocy także :) Fajnie też działa w niej wykrywanie ruchu.
Makub
Nowicjusz

09 Lip 2019, 16:10

Makub napisał(a):Fajnie też działa w niej wykrywanie ruchu
Z jakiej odległości w nocy wykrywa ruch i kamera zaczyna nagrywać? Możesz coś więcej na ten temat napisać? Czy przy całkowitych ciemnościach cos widać na nagraniu?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!