Chodźby z tego względu że smarowane są olejem dodawanym do mieszanki paliwowo-powietrznej i spaliny wypychane są świeżą mieszanką więc raczej niemożliwe jest uzyskanie odpowiedniej czystości spalin, po za tym dwusuw
i apropo silników jeszcze mam pytanie w sprawie silników iskrowych dlaczego tych nie montuje sie w samochodach powyzej 3.5 t.
Mam takie pytanka poniewaz nikt w szkole na nie nie zna odpowiedzi, a ja jestem poprostu ciekawy.
Denks za odpowiedzi.
Pozdro
Wobecnym czasie to nawet w Rosji nie robi się samochodów dostawczych i ciężarowych .Silniki benzynowe są mniej ekonomiczne od dizli,dzisiejsze dizle mają przy tej samej pojemności porównywalne osiągi a spalanie sporo mniejsze.
Robi się. Na przykład w USA pickupy klasy fullsize. Ja mam na przykład takiego. Ale przede wszystkim problem polega na tym, że uzyskanie w silniku otta tak ogromnego momentu i to o jak nabardziej płaskiej charakterystyce jest okupione gigantycznym spalaniem benzyny. Duże masy zawsze będą związane z silnikami diesla bo tu są one wydajniejsze.
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Adaptacyjne światła AHS (2012) Opracowany przez japońską markę Lexus, system adaptacyjnych świateł drogowych AHS (Adaptive High-beam System) pozwala maksymalnie wykorzystać moc świateł drogowych, nie oślepiając innych użytkowników drogi. To rozwinięcie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.