Dylemat, astra g vs civic vi

05 Cze 2016, 13:56

chciałbym się was zapytać o opinie obu samochodów, ponieważ ja jestem w temacie zielony. Wyszukałem dwa samochody ktore najbardziej mi się podobają i maja odpowiadające mi wyposażenie, jednak nie wiem jak sprawa wygląda od strony technicznej, usterki, serwis, koszta, mam nadzieje ze ktoś z was pomoze mi naświetlić temat.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ridozu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 12 2015
Auto: nie mam

05 Cze 2016, 14:15

Astra chyba tylko 1.6 8V i większe silniki,16V ma swoje bolączki.

Civic niby ładny ale wieloodcieniowy,i wisi już dość długo,z tym silnikiem poszła by w kilka dni od wystawienia.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

05 Cze 2016, 15:02

rozmawialem z gosciem od civica, powiedzial ze wszystko jest ok, nie ma problemu sprawdzic go na jakiejkolwiek stacji, mowi ze jedynym mankamentem jest przetarty wezyk aluminiowy od klimy, koszt okolo 100 + 100 nabicie, ale nie wiadomo jak jest naprawde, mam do dąbrowy spory kawalek drogi, przed pojechaniem na stacje diagnostyczna sprawdzilbym ta klime w serwisie
facet od astry gadal ze mna na wyjebce, jak zapytalem sie o komunitak InSP to powiedzial, no swieci sie i co ? kogo to obchodzi ? wiec nie wiem czy to serio jest nic, czy gosciu mial to w d....
ile kosztuje wymiana rozrzadu, czesci + robota do astry ? ile do civica ?
moze ktos inny rowniez chce sie w temacie wypowiedziec ? ;)
pozdrawiam
Ridozu
Nowicjusz

06 Cze 2016, 15:20

A skąd jesteś bo Toruń a Dąbrowa to spora różnica.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Cze 2016, 16:59

to akurat nie ma najmniejszej roznicy, po dobre auto moge jechac nawet i cala polske ;) ogolnie sytuacja sie troche zmienila, w astrze gaz konczy sie w tym roku, nie wiem czy po 10 latach glowica nie dostala od niego za mocno, z civikiem boje sie ze z ta klima jest cos nie halo, jak sie okaze ze to cos wiecej niz wezyk to zrobie 600 km na darmo, podnioslem sobie troche budzet, do 8k i znalazlem innego civika i astre - bertone ;) mozecie rzucic okiem ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
facet z bertone wyslal mi dwie faktury z 2007 i 2011 na rozne czesci na laczna kwote 4k, ogolnie samochod wyglada dobrze
civic tez ma wszystko czego potrzebuje, mam duzy dylemat
pytalem wczesniej o dostepnosc czesci, serwis i ogolne utrzymanie obu aut, ktos sie wypowie ? :)
Ridozu
Nowicjusz

06 Cze 2016, 18:54

Astra od handlarza i niewiadomo ile dał za nią..
Civic ładny i z dobrym silnikiem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hybrydowy Yaris hatchback
    Wraz z premierą Yarisa czwartej generacji rozpoczyna się nowa epoka dla tego modelu. Nowy hatchback to na tle poprzednich generacji prawdziwa rewolucja. Jednocześnie jednak świetnie się wpisuje w historię miejskiej Toyoty. ...

06 Cze 2016, 19:06

gadalem z gosciem, mowi ze ma ja od 2007
dorzucam zdjecia faktur, niestety jakos nie powala ale cos mozna wyczytac
[link wygasł]
[link wygasł]
Ridozu
Nowicjusz

06 Cze 2016, 19:11

Jasne.. wpisz sobie nawet numer telefonu w google i pokaże Ci dwa ogłoszenia a wiem ze to handlarz bo facet robi zdjęcia zawsze w tym samym miejscu i z podobnej perspektywy .
Barol
Awatar użytkownika

06 Cze 2016, 21:31

na cos konkretnego uwazac ogladajac ta astre ?
civic wart 8k ?
Ridozu
Nowicjusz

07 Cze 2016, 15:24

Trochę sporo no chyba że auto jest idealne pod każdym względem w co wątpie..
Barol
Awatar użytkownika