Dylemat.. Co wybrać ??

15 Wrz 2010, 12:44

tak tak oczywiście macie racje.. chodziło mi o zoobrazowanie jakiego auta potrzebuje ... :/
Tylko jest jedno ale ... osoba ;D która mi sponsoruje autko :D wymaga żeby miało co najmniej jedną poduche ... i dobrze by było żeby ABS był ;/
fckteam
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

15 Wrz 2010, 12:46

fckteam napisał(a):tak tak oczywiście macie racje.. chodziło mi o zoobrazowanie jakiego auta potrzebuje ... :/
Tylko jest jedno ale ... osoba ;D która mi sponsoruje autko :D wymaga żeby miało co najmniej jedną poduche ... i dobrze by było żeby ABS był ;/

Poduszka powietrzna w małych, miejskich samochodach z połowy lat 90 była... zbędna...
Siła zgniotu blach w tak małym, lekkim samochodzie była na tyle duża, aby głowa po prostu nie trafiała w poduszkę powietrzną. ABS w samochodach tej klasy ? Będzie problem...

[ Dodano: 15 Wrzesień 2010, 12:50 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli nie boisz się trochę większego auta...

[ Dodano: 15 Wrzesień 2010, 12:52 ]

Ewentualnie coś takiego.
fragman_91
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

15 Wrz 2010, 12:59

Dziękuje za poświęcony czas ... jeszcze mam 1,5 tygodnia na zbieranie informacje hhe :)
fckteam
Nowicjusz

15 Wrz 2010, 13:06

fckteam napisał(a):Dziękuje za poświęcony czas ... jeszcze mam 1,5 tygodnia na zbieranie informacje hhe :)

Na Twoim miejscu zrezygnowałbym z miejskich samochodzików. Komfortem jazdy, wyposażeniem, a przede wszystkim bezpieczeństwem ustępują większym kompaktom. Nie ma jakiejś kolosalnej różnicy w wielkości takiej Astry do Clio/207/Micry, którą zdawałeś egzamin na prawko ;) Więc w mieście powinieneś dać sobie radę. A zawsze przynajmniej jakieś strefy zgniotu są, lepszy komfort i ogólnie nie boisz się zabrać 4 kumpli (koleżanek?:D) na dłuższy wypad (bagaż się zmieści).
fragman_91
Początkujący

15 Wrz 2010, 13:27

Witam, zastanawiam się nad kupnem nowego samochodu. Podobają mi się alfa romeo 156 i alfa 166. Proszę o to abyście powiedzieli mi coś o alfach , czy warto kupić któryś z tych modeli, jeśli warto to który;) Kwota: do 14tyś zł ;)
Będę wdzięczna za odpowiedzi:)
Pozdrawiam :grin:
MK
magda1986
Nowicjusz

Miejscowość: Sławków

15 Wrz 2010, 13:30

Zasadniczo ... nie potrzebuje samochodu na wypady .. bo w każdej chwili moge od Ojca Pożyczyć Lagune ... Autko ma być wyłacznie na dojazd na uczelnie ;/
fckteam
Nowicjusz

15 Wrz 2010, 13:34

fckteam napisał(a):Zasadniczo ... nie potrzebuje samochodu na wypady .. bo w każdej chwili moge od Ojca Pożyczyć Lagune ... Autko ma być wyłacznie na dojazd na uczelnie ;/

OK, ja po prostu staram się myśleć praktycznie. Skoro w tej samej cenie mogę mieć bezpieczniejszy, lepiej wyposażony, bardziej komfortowy samochód, który spali 1 czy tam 2 litry więcej na 100km (choć to wcale nie jest powiedziane. Może palić tyle samo, albo nawet mniej [LPG] ) zamiast małego pudełka, w którym nie czuję się bezpiecznie, jest niekomfortowy, ale za to te 30 cm krótszy i trochę węższy... No to chyba wiadomo co wybiorę? :smile:
fragman_91
Początkujący

15 Wrz 2010, 13:39

Oczywiście masz 100 % racje ;) Bardzo dziękuje że się bardzo zangażowałeś w pomoc :)
fckteam
Nowicjusz

15 Wrz 2010, 13:45

fckteam napisał(a):Oczywiście masz 100 % racje ;) Bardzo dziękuje że się bardzo zangażowałeś w pomoc :)

Daj spokój :wink: Wieczorem wrócę do domu to sypnę Ci paroma propozycjami, w jakim samochodzie bym Cię widział :wink: Chodzi o to, aby samochód nie był tylko środkiem transportu, ale również dawał przyjemność z jego posiadania i jazdy nim.

Pozdrawiam.
fragman_91
Początkujący

15 Wrz 2010, 14:24

zobacz to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - do ceny trzeba doliczyć opłaty ok.1500zł.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - też do opłat i wygląda całkiem przyzwoicie mimo że biały.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - nawet u Ciebie w mieście.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - auto było przerobione ostatnio na forum i wygląda ok.
propozycje z Twojego województwa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Wrz 2010, 14:39

nono barol tak teraz oglądam i powiem szczerze że sie postarałeś z tymi linkami bo naprawde wyglądają dobrze,szczególnie ta biała Fiesta i ta Ibizka.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

15 Wrz 2010, 14:51

Heh no nie przesadzajmy,starałem sie wybrać takie które żle nie wyglądają i nie powiem bo mi też sie podoba ta biała Fiesta i ta ibi :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Wrz 2010, 07:48

[link do oferty na Allegro wygasł]
Krótkie pytanie ... WARTO ??
fckteam
Nowicjusz

16 Wrz 2010, 10:04

Przód bity że az miło,zresztą nawet widać na foto.Ja bym sie skłonił ku tej Fieście białej co podałem bo wygląda naprawde ładnie.
Barol
Awatar użytkownika

16 Wrz 2010, 12:52

A pytanie a jak wygląda żywotność blach ?? w Fieście ?? bo widziałem na giełdzie kilka Fiest i było trochę rdzewiały:/
fckteam
Nowicjusz