Dylemat co z Bravo

21 Wrz 2016, 10:54

Witam, zastanawiam sie co zrobić z moim obecnym autem jakim jest Bravo II.
Zmieniłem prace i przez rok zrobiłem tylko 2500km a jest to Bravo w wersji topowej czyli Sport T-jet 150KM. W październiku kończy mi sie AC i nie wiem czy opłaca sie dalej trzymać to auto bo nie jestem w stanie wykorzystać jego walorów na tak krótkich trasach czy poprostu sprzedaż i kupić coś do 15tyś aby było chociaż na dojazdy na zakupy i od czasu na dłuższą trasę. Tylko kupić coś do 15tys to też można sie wkopać na mine i dołożyć pare tyśięcy a tutaj z drugiej strony pewne auto.
Co poradzilibyście w tej sytauacji
K_O_z_a
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

21 Wrz 2016, 15:00

Jeśli auto jest Ci niepotrzebne (a na to wygląda) to po prostu je sprzedaj - zawsze można poratować się taksówką albo w razie potrzeby wypożyczyć samochód.
Wbrew pozorom nie jest łatwo znaleźć samochód nie wymagający wkładu finansowego za 15k.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

21 Wrz 2016, 16:16

Jak wiesz co masz i jest to w dobrym stanie to trzymaj lub całkowicie zrezygnuj z auta. Ciężko coś znaleźć w tych pieniądzach w dobrym stanie.
GorącyMarian
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Fiat Tipo SW 2017
Silnik: 1,4 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

21 Wrz 2016, 18:19

Jak lubisz motoryzację to kup jakieś auto z jajem lub które nie traci na wartości. Będzie idealny na krótkie podjazdy w jakieś miejsce.
Inaczej nie ma sensu trzymać auta, a tym bardziej opłacać AC.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MITSUBISHI Concept GR-HEV pickup z napędem hybrydowym
    Od początku prac badawczo-rozwojowych nad elektrycznymi rozwiązaniami transportowymi w 1966 roku działania firmy Mitsubishi Motors Corporation wynikały z przekonania, że pojazdy z napędem elektrycznym powinny z czasem stanowić ...