Pomoc w wyborze Fiata Grande Punto

19 Wrz 2016, 17:21

Witam,
Od jakiegoś czasu szukam dla siebie samochodu i wybór padł na Fiata Grande Punto. Znalazłem w okolicy interesujący mnie egzemplarz z silnikiem 1.4 8v 77KM. Pytanie moje dotyczy tego jaka jest realna trwałość tego silnika zakładając, że właściciel dbał o auto.
Auto, które oglądałem miało 225000 km przebiegu i było zadbane. Jest to dość dużo jak na samochód tej klasy i nie wiem czy jest sens pakować się w tak dużo użytkowany samochód.
Czy taki silnik jest w stanie przejechać dajmy na to te 300000 km bez ponoszenia większych kosztów przy prawidłowej eksploatacji?
kubajj
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 09 2011
Auto: Peugeot 206
Silnik: 1.1 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...