Dylemat: Golf V 1.9TDI vs Opel Signum 1.9CDTi

24 Lut 2014, 13:06

Witam

Jestem absolutnym nowicjuszem jesli idze o te forum i znajomosc tematu. Mam na autko przeznaczone 20 tys zł. Mam problem gdyz nie umiem sie zdecydowac:

Golf V 1.9 TDI 4motion zarejestrowany 2005 rok od dobrego znajomego ktory na pewno mnie nie przekreci na liczniku itd itp
lub
Opel Signum 1.9 TDCI 2005 rok bogato wyposazony tyle ze z komisu i do rejestracji

Chcialbym zasiegnac Waszej wiedzy na ten temat czy w ogole jest sie na czym zastanawiac i czy przeszukiwac dalej oferty Signum majac w nadzieii ze pojawi sie dobra w mojej okolicy (Lubuskie)

Autko ma byc glownie po miescie ale wiadomo ze raz na jakis czas i w trase.

Pozdrawiam i licze na pomoc. :wink:
Kiksu
Nowicjusz

Auto: Golf III

24 Lut 2014, 14:56

Jak masz pewne auto to bierz i się nie zastanawiaj :!:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Lut 2014, 15:06

No wlasnie bije sie z myslami bo ch...a podoba mi sie te Signum niesamowicie. Tu mam 2004 do rejestracji ale jakie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Golf nie jest wystawiony ale posiada: 2 kluczyki, 6 poduszek, tempomat, czujnik deszczu, czujnik zmierzchu, 4x4, 4 elk szyby, elektr lusterka, 6 biegow, central, klimatronik 2strefowy, ABS,ESP, wspomaganie kier, alufelgi, pasek rozrzadu wymieniony, od wrzesnia 2013 w kraju.
Kiksu
Nowicjusz

24 Lut 2014, 15:10

A ile ten Golf dokładnie kosztuje :?: Co do przebiegu to znajomy może Cie nie oszuka ale w Niemczech już mógł być skręcony :wink:
A co do Signum to przebieg pewnie dwa razy większy i odpicowany na handel.
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lut 2014, 15:13

Golf wyjdzie mnie lacznie 22500 ale dogadam sie z nim ze 20 odrazu a 2,5 tys w ratach jak mi bedzie pasowac wiec tego nie licze. Znajomy kupil go bitego z przodu lekko bo tylko chlodnica dostala i przednia belka ale on tego nie ukyrwa a i robil go pod siebie i caly czas nim jezdzi.

Signum niby wyglada na krecone ale tez niby godza sie na pojechanie do ASO i sprawdzenie wiec nie wiem co mam o tym myslec.
Kiksu
Nowicjusz

24 Lut 2014, 15:18

Zmieniam zdanie, nigdy w życiu nie dałbym więcej niż 17k za Golfa IV.. Szukaj już lepiej Signum
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
    Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...

24 Lut 2014, 15:20

Golf V, jeszcze nie widzialem IV z 2005r :P
Kiksu
Nowicjusz

24 Lut 2014, 15:38

Aaa to przepraszam :) Za Golfa V to można tyle zapłacić, tylko pamiętaj że jest bardzo tandetnie wykończony w środku więc można by pokusić się o Signum :wink:
A tak na marginesie.. Proszę bardzo, Golf IV z 2005 roku.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lut 2014, 15:48

hehe faktycznie jednak są i takowe :P ja sugerowałem się tylko otomoto i ich ramami gdzie IV była od 97 do 2003r. Co do wykończenia to własnie mam dylemat bo w Signum jeszcze nawet nie siedziałem i nie mam pojęcia jak to wygląda w porównaniu do golfa V. Nie ukrywam ze tez znaczącą role ma niezawodność i niewygórowane naprawy w razie W.
Kiksu
Nowicjusz

24 Lut 2014, 15:54

Signum nie będzie drogie w eksploatacji bo to Opel więc części tanie, silnik Fiata, lepszy niż ten 1.9 TDI który jest w Golfie :) Mówię poważnie :wink: A co do jakości wykonania wnętrza to nawet nie ma co porównywać. W VW są tandetne twarde plastiki które szybko się wycierają.
Tu akurat Audi A3 ale w Golfie nie jest lepiej :mrgreen:
[link wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lut 2014, 16:01

ch...a to jestem w jeszcze wiekszej kropce :P Pozostaje mi narazie wstrzymanie sie z kupnem i szukaniem jakiegos Signum po okazyjnej cenie i w bogatej wersji. Pozdro i dzieki za pomoc :ok:
Kiksu
Nowicjusz

24 Lut 2014, 18:06

Kiksu napisał(a):Autko ma byc glownie po miescie ale wiadomo ze raz na jakis czas i w trase.

Serio jest Ci potrzebny diesel? :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Lut 2014, 18:28

Golf jest w dieslu wiec tu nie mam wyboru a co do Signum to 1.8 jedynie bo 2.0T jest paliwożerny. Niestety nie ma zadnych fajnych oferta jak narazie ale caly czas szukam.
Kiksu
Nowicjusz

24 Lut 2014, 22:13

Kiksu napisał(a):Golf jest w dieslu wiec tu nie mam wyboru a co do Signum to 1.8 jedynie bo 2.0T jest paliwożerny

Poza tym 1.9 w tym Golfie to obok 1.6 jedyny sensowny silnik :ok: Co do Opla to 1.8 jeździ średnio i spalanie nie należy do niskich. 2.0T dobrze się "gazuje" więc wg mnie warto poszukać
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004