Dylemat między trzema autami

08 Maj 2010, 16:03

Witam, mam do dyspozycji około 3 tys. zł na sam zakup autka i przeglądając fora internetowe znalazłem 3 samochody które przyciągnęły moją uwagę. Pierwszym jest peugeot 306 silnik 1.6 (hatchback) blacha w ocynku czyli brak rudej, jedyny minus to delikatne zawieszenie. Drugą opcją jest VW vento silnik 1.8 tanie części, jednak tutaj minusem jest rdza na nadkolach i progach. trzecią opcją jest mazda 323F o tym samochodzie wiem najmniej... Który samochód byście polecili? Nie zależy mi bardzo na dużym samochodzie (nawet mniejszy był by lepszy) Samochód będzie służył do dojazdu do pracy około 50km dziennie i jakieś weekendowe wypady, zależy mi tak jak każdemu na mało awaryjnym autku (jak na swój wiek) :-)
milytuner
Nowicjusz

Miejscowość: Ciechanów

08 Maj 2010, 17:49

Za 3tys z całej tej trójki raczej nic dobrego niestety nie kupisz :neutral: jeśli miałbym coś doradzić to z mojej strony Daewoo Nexia i Renault 19.
przykładowo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Cze 2013, 23:13

Vento jeżdzę sam, ale 1.9 TDI i brak rdzy gdziekolwiek. Auto służy, choć coraz częściej domaga się jakichś napraw. Mazda pewnie będzie najmniej awaryjna z wymienionych przez Ciebie, ale najdroższe części ;)
kubas
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 04 2000
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Vento, Ford Courier
Silnik: 1.9TDI 90KM,1.8 dies
Paliwo: Diesel

25 Cze 2013, 00:09

Troszkę odkopałeś temat. Sprzed 3 lat jest :P
dzidek001
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona góra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zapinać pasy dziecku w foteliku samochodowym?
    Wszystkie foteliki mają chronić nasze pociechy, jednak żeby tak się stało trzeba zadbać w pierwszej kolejności o prawidłowe zamontowanie fotelika w samochodzie. Jak to zrobić prawidłowo dowiemy się z porady: Jak zamontować ...