Posiadam auto na sprzedaż. Zgłosił się klient i........

24 Cze 2013, 20:07

posiadam auto na sprzedaż. Zgłosił się klient, który zdecydował się kupić ode mnie owe auto. Problem jednak polega na tym, że chce go kupić w cenie brutto następnie odliczyć VAT. Innymi słowy zakup na firmę. Ja niestety nie mogę mu wystawić faktury gdyż samochód nie jest firmowym, czy kupionym na firmę. Rozliczeniem za auto będzie gotówka. Teraz pytanie jak mam to rozwiązać? Klient chce przez komis by dostac fakt vat marza i znalazl taki komis...ale czy to bezpiecznbe?? chodzi o przekrety w komisach -czekanie na kase czy uszkodzenia auta czy jakies przekrety itp...poradzcie jak to najlepiej zalatwic
niko00000
Obserwowany

Auto: fiat

25 Cze 2013, 00:28

jest coś takiego jak internetowy sprawdzony komis sprzedamgo.pl

[link do sprzedamgo.pl wygasł]

Kupując samochód w SPRZEDAMGO nie musisz iść do urzędu skarbowego i wypełniać 3 stron formularza podatkowego PCC.

Istnieje możliwość wystawienia faktury VAT Marża na podstawie której Kupujący zostanie zwolniony z opłaty skarbowej w wysokości 2% - podstawa prawna: art. 7 ust. 1 pkt. 3 ustawy o VAT.
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik R110 – Renault ZOE
    Silnik R110 jest najnowszym osiągnięciem Renault, lidera na rynku samochodów elektrycznych w Europie, potwierdzającym jego strategię rozwoju i produkcji silników elektrycznych i kolejnym dowodem na know-how ...