REKLAMA
Witam serdecznie. Wiem wiem kilka takich tematów było na forum oczywiście zapoznałem się z nimi ale poszukuje porady może jakiegoś argumentu bodźca ,który przekona mnie do konkretnej decyzji. Cel taxi ale również jako prywatny samochód. Jestem młody (25 lat) pracuje normalnie mam dobrą wypłatę na razie brak potomstwa żona pracuje w różnych godzinach często się mijamy stąd dużo wolnego czasu należe do pracowitych osób i pomysł żeby go pożytecznie zagospodarować. Miasto Poznań wiec możliwości są. Auto będzie również prywatnym samochodem stad takie nie inne pomysły kwota do 30 tys. Do konkretów:
1. Volkswagen pheaton 3.2 benzyna + gaz
Za tą kwote oczywiście będzie to początek modelu 2003.
Duzy komfort ,bardzo niedocenmiony model ze względu na znaczek na masce.
Mój faworyt osobisty taki z serca.
2. Mercedes w 211 silnik 2.2 cdi ewentualnie 2.7 cdi
Propozycja oczywista. Od znajomego taksówkarza usłyszałem ,ze klient zawsze jako pierwszego wybiera merca i nic tego nie zmieni (sam jeździ mondeo i zaluje ze nie wybral gwiazdy)
Faworyt z oczywistych wzgeldów. Nie bez powodu tyle tego jeździ.
3. Mercedes w220 3.2 cdi lu 3.2 bezyna + gaz
Wiekszy od okulara niestety wiadomo rdza ale komfort duży
Sam nie wiem
4. Renault grand espace 2.2 benzyna + gaz
Wieksza ilość miejsc. Duza przestrzen w aucie. Niestety to francuz wiadomo jaka opinia aczkolwiek wujek ma grand scenica i nachwalić się nie może.
Dodatkowe miejsce i chyba tylko dlatego tu się znalazł
Proszę o jakieś rady, pomysły ,może jakies inne propozycje co kolwiek. Mam 190 wiec cos małego nie bardzo poprawi komfort podróżujących na tylnej kanapie a w taksówce wlasnie o to chodzi. Gaz oczywiście chciał bym sam montować ale jak się trafi młoda instalacja to dalczego nie. Obawiam się ,że pheaton będzie traktowany przez potencjalnych klkientow jako po prostu passat jak zresztą większość ludzi go postrzega. Jednak kto jechał to wie co ma do zaoferowania ten samochód. E klasa nie trzeba się rozpisywać sprawa jasna jak nic mnie nie skłoni to innego to po prostu będę kolejnym mercem na miescie, w220 szczerze coś tego nie czuje tak samo espace ale może mnie ktoś przekona. Z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam