REKLAMA
Hej
Od 2 miesięcy rozglądam się za autem, niestety bezskutecznie... na początku był pomysł, żeby kupić astrę h 2.0t, niestety większość to trupy, a jak ktoś ma coś dobrego to ceny z kosmosu. Teraz zwiększyłem budżet do 27tys i postanowiłem poszukać czegoś nowszego czyli astry j 1.4t. Widziałem już kilka egzemplarzy, szukam raczej czegoś z jakimś lepszym wyposażeniem, ale ogólnie jest ciężko, bo albo bieda wersje, albo ulepy. Planuję kupić czujnik lakieru, bo po tym co widziałem przy jednym egzemplarzu to ręce opadają...
Ogólnie to będzie to moje pierwsze auto i jest to dla mnie sporo kasy, bo jestem młody i chciałbym dobrze zainwestować te pieniądze, mogę trochę dorzucić do budżetu 1,2tys itp.
Chcę jakiś w miarę świeży samochód, który posłuży mi przez kilka lat. Coś z benzyną, która będzie paliła rozsądne ilości paliwa, ale też będzie w miarę dynamicznie tak żeby kogoś wyprzedzić, oczywiście nie oczekuję cudów. Rocznie robię przebiegi ok.10tys, raczej są to głównie krótkie trasy, ale zdarza mi się jechać gdzieś dalej np.100km, no i kilka razy w roku jakaś grubsza trasa. Ogólnie to wielkość takiej astry mi odpowiada.
No i teraz pytanie do Was, co kupić? Ta astra to dobry pomysł? Czy może skupić się na czymś innym? Bo sam już nie wiem w co zainwestować... Bo jednak to już nie jest młode auto, no a trzeba 30tys wyłożyć, ale no chyba nic lepszego nie ma. Co polecicie?
Z góry dziękuję za pomoc!