Dylemat przy zakupie samochodu, Citroen C2

29 Wrz 2017, 22:21

Witam, może trochę nie ten dział, w razie czego przeniosę gdzieś indziej.

Sprawa jest następująca, pojawiła się opcja zakupu samochodu Citroen C2 1.6 benzyna, 255 przebiegu, 1 właściciel we Francji. Właścicielem samochodu była córka mojego pracodawcy i zrobiła nim od 2006 roku 240 tyś km.

Auto jest w pełni sprawne mechanicznie (wiem bo właściciel wymieniał wszystko w serwisach + znajomy który zna się na rzeczy mu się przyglądał). Z mankamentów jedyne co to jeden z foteli skórzanych jest rozdarty na "dwa palce" + przytarty błotnik.

Cena samochodu to na złotówki około 7000 tysięcy złotych. Może ktoś zorientowany w temacie doradzić czy to się opłaci? Myslałem o sprzedaży samochodu w Polsce, lub zatrzymaniu go dla siebie (obecnie mam clio 2 trup i szczur) więc skok na skóry, klimatronika i 122km spory skok.
Blutbad
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Wrz 2017, 23:01

Blutbad napisał(a):Cena samochodu to na złotówki około 7000 tysięcy złotych. Może ktoś zorientowany w temacie doradzić czy to się opłaci?

A co ma się opłacić jak za 7-9k kupisz w idealnym stanie yarisa1 fl 1,0-1,3 i to z przebiegiem około 100-150tyś.km. Więc sam sobie policz czy się opłaca... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018
    Drużyna Renault zajęła drugie miejsce w międzynarodowym turnieju BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018, który odbył się w dniach 19-21 stycznia 2018 r. Renault Polska oraz Anndora, autoryzowany koncesjoner Renault ...