Toyota Avensis II - czy warto?

28 Wrz 2017, 19:41

Witam serdecznie,

znajomy znajomego ma do sprzedania Toyote Avensis II Sedan 1.6 VVT-I 110km 2005 r za około 15,5 k (myślę, że do negocjacji). Z tego co wiem to auto robione na bieżąco. Są problemy z lakierem - pojawiają sie odpryski bezbarwnego lakieru (niby wada fabryczna). Auto było z tego powodu lakierowane m.in. na dachu masce i drzwiach.

Uważacie, że warto rozważyć ofertę? Czy cena 15,5 k jest adekwatna? Poniżej link do ogłoszenia:
[link do oferty na Olx wygasł]

Z góry dziękuję za odpowiedź.
pawelessss
Nowicjusz

Auto: Brak

28 Wrz 2017, 19:48

Wygląda ok z tym że ja w swoim wieloletnim fachu nie słyszałem żeby Avensis miał wadę fabryczną lakieru ale może za mało wiem. 1.6 do tak sporego auta?? Jak dla mnie to zły pomysł i no spory przebieg na ten mały zmęczony silnik.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Wrz 2017, 21:22

Kao napisał(a):Wygląda ok z tym że ja w swoim wieloletnim fachu nie słyszałem żeby Avensis miał wadę fabryczną lakieru ale może za mało wiem

Wady fabrycznej nie miał ale :D kolor czerwony od lat w tojce średnio wychodził więc trafienie czegoś wyblakłego albo łuszczącego się nie jest problemem.

Jak Aven2 to 1,8 bo 1,6 jest tylko do turlania po mieście.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny Opel ADAM ROCKS - miejski mini crossover
    Opel ADAM, który oferuje 61 000 wariantów wyposażenia nadwozia i prawie 82 000 opcji wyposażenia wnętrza oraz supernowoczesny system informacyjno-rozrywkowy IntelliLink, jest nie tylko prawdziwym mistrzem personalizacji, ...