Dylemat

04 Mar 2010, 22:20

Juz jestem prawie zdecydowany i jutro pojade sprawdzic 2 autka, przy zalozeniu ze beda w podobnym stanie ktore byscie mi radzili wziasc:
Passat b4 to link:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
czy golf 3, oto link:
[link do autogielda.pl wygasł]
Kamil908
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

04 Mar 2010, 22:27

Ten Passat no zajebisty tylko że licznik bankowo kręcony i popatrz na tył lewa lampa jest inna a prawa inna.Golf tez ma krecony licznik ale wygląda na zadbanego zreszta tak samo jak Passat,no chyba że picowane na sprzedaz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Mar 2010, 22:31

Kolego widać ze jesteś zielony z motoryzacji i napalasz się na byle co :???: Te auta które przedstawiłeś to relikty minionej epoki motoryzacyjnej rodem ze średniowiecza, niewarte za tą cenę uwagi :idea: Zastanów się czy warto dać za starego trupa sto baniek :?:

Więcej pokory i rozumu: za 9-10 tys o epokę młodsze i lepsze auta: Fiat Punto II, Daewoo Nubira II, Seat Ibiza/cordoba FL, Skoda Fabia itp :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

04 Mar 2010, 22:33

O gustach sie nie dyskutuje,chłopak chce takie to co mu zrobisz,ja sam bym sobie kupił takiego Passata albo Golfa bo poprostu auta mi sie podobaja i wiem ze wiekszych problemow nie powinienem miec z nim.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Mar 2010, 22:37

Ja też byłem chłopakiem któremu zachciało się auta, napaliłem się i żałowałem wyboru... Dobrze radzę warto pomysleć zanim się kupi :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

04 Mar 2010, 22:51

krikus, szczerze powiedziawszy za cene 8-10kpln wole golfa3 (który będzie w zajebistym stanie ) lub, jak to ładnie ująłeś, inne "relikty minionej epoki motoryzacyjnej rodem ze średniowiecza", niż klony tegoż auta które powstały w fabryce skody i seata, i jakośc wykonania i awaryjność pozostawie tu bez komentarza :mrgreen: dokładnie tyczy sie to też fiata, choć ten akurat to jest epokowo to samo co golf3 :mrgreen:

co do nubiry się moge wypowiedzieć tylko technicznie bo nie jeździłem w życiu tym autem, a znam je tylko od strony napraw :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...

04 Mar 2010, 23:00

pocieszny napisał(a):krikus, szczerze powiedziawszy za cene 8-10kpln wole golfa3 (który będzie w zajebistym stanie ) lub, jak to ładnie ująłeś, inne "relikty minionej epoki motoryzacyjnej rodem ze średniowiecza", niż klony tegoż auta które powstały w fabryce skody i seata, i jakośc wykonania i awaryjność pozostawie tu bez komentarza :mrgreen: dokładnie tyczy sie to też fiata, choć ten akurat to jest epokowo to samo co golf3 :mrgreen:

No tak :roll: :lol: pokemony "znaFcy" motoryzacji nadal atakują, wodę leją...

Dobrze że się zima skończyła i nie jestem tu nowy bo bym w sandałach nią przechodził :lol:
:roll: :twisted:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

04 Mar 2010, 23:09

krikus napisał(a):No tak :roll: :lol: pokemony "znaFcy" motoryzacji nadal atakują, wodę leją...
powiadasz :mrgreen: to powiedz mi misiu kolorowy na jakiej płycie podłogowej masz produkowane seaty czy skody?? dobra może to będzie za trudne, na jakich silnikach??
hmm może mają jakieś inne zawieszenie.... yyy nie wszystko pasi jak ta lala nawet ma znaczki wulcwagena gdzieniegdzie :wink:
lepiej jest zrobione tak że skoda w zasadzie jest generacje silnikową do tyłu względem VW, może teraz stwierdzisz jeszcze że audi (przykładowo a3) to też zupełnie inny samochód :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

04 Mar 2010, 23:32

Tylko zastanów sie po co przepłacać jak głupek za coś co nie jest tyle warte? Skoda i Seat bazują na rozwiązaniach technicznych z VW, a można je taniej kupić i młodsze rocznikowo. To praktycznie te same auta, tylko bez przepłacania za znaczek na masce :idea: Więc nie czarujmy się samą marką VW, gdyż za te pieniądze można równie dobre i jednocześnie młodsze auta kupić :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

04 Mar 2010, 23:45

fakt za 10 500 zl moglbys kupic astre II kombi, beznajmniejszego problemu.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

04 Mar 2010, 23:48

młodsze nie znaczy lepsze a co do jakości wykonania to niekoniecznie, jednak produkowane jest w innej fabryce to że bazuje na rozwiązaniu to jedno a wykonanie to drugie
dla porównania mazda ma wankla i łąda ma wankla idea ta sam łąda tańsza czenu wszyscy kupują mazde?? :mrgreen: ta sama sytuacja tylko troche bardziej przerysowana :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

05 Mar 2010, 00:24

krikus ma racje za 10-11k mozna kupic be problemu astre 2 czy nawet golfa 4, ja bym cos szukal z punto2 za te kase kupisz 2002r, ewentualnie vectre b, peugeot 206 cos w tym stylu a nie kanciaste wynalazki, za passata b4 to mozna dac z 6tysi a nie 10-11
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

05 Mar 2010, 06:59

Astra II albo Golf IV do 10-11tys to tylko w benzynie bo w dieslu to bedzie zajechany chebel a z tego co widac po linkach kolega szuka diesla i raczej auto kombi a nie Punto II czy 206.I jeszcze napisał że jest praktycznie zdecydowany wiec po co chłopakowi robic metlik w głowie.
Barol
Awatar użytkownika

05 Mar 2010, 07:55

krikus napisał(a):Skoda i Seat bazują na rozwiązaniach technicznych z VW, a można je taniej kupić i młodsze rocznikowo.

Tutaj zgadzam się z krikusem. Faktycznie jakośc zastosowanych podzespołów oraz rozwiązań daje przeświadczenie o niewadliwości konstrukcji auta.

pocieszny napisał(a):skoda w zasadzie jest generacje silnikową do tyłu względem VW,

Tutaj także muszę powiedziec,że tak jest. Z tym że nie uznałbym tego za jakąś wadę. Starsze konstrukcje VW silników są udane. Pamiętam jak jezdziłem Polo z 97 1,4-60KM. Całkiem bezproblemowy napęd do tego auta.Tak więc jeśli ten silnik (z podniesioną mocą) trafił do Fabii jako 1,4 MPI,to jest to bardzo dobry napęd dla tego auta. :smile:

tower napisał(a):ja bym cos szukal z punto2 za te kase kupisz 2002r,

No i tuaj jest też sporo racji. Zawsze to jakaś rozsądna alternatywa!
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

05 Mar 2010, 13:52

Teraz juz sam mam dylemat. Jestem sklonny bardziej wobec golfa kombi 3.
Passatow b4 juz chyba nie ma w dobrym stanie i ceny sa zawyzone, ale ten golf wyglada arcy ciekawi, a mi chodzi przedewszystkim o niskie spalanie i bezawaryjne auto bo co lepszego 19 latkowi potrzebne i musi byc kombii bo planuje dzialalnosc gosp otworzyc
Kamil908
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa