Dylemat - wybór samochodu

22 Lip 2016, 06:32

Witam, już nie raz pisałem na forum w tej sprawie, ale dopiero teraz tak naprawdę porządnie zabieram się za szukanie samochodu :)
Tak naprawdę to jest duża gama modeli, które mi się podobają.
Budżet powiedzmy, że mam jakiś - wstępnie było to około 30K, potem stwierdziłem, że może być 40K, ale nic się nie stanie jak przekroczy. Po prostu chciałem samochód taki, z którym nie będę miał problemów, a nie taki, który osiągnie górną granicę mojego limitu.
Najważniejsza sprawa - nie szukam samochodu sportowego, nie zależy mi, żeby rozpędzał się do 100 w ułamki sekundy szybciej niż inny. Chcę, żeby miał w razie potrzeby zapas mocy, ale nie musi być to demon.

Najpierw napaliłem się bardzo na Hondę Accord VII 2.4 w benzynie (zależy mi na benzynie, którą będę mógł zagazować, bo głównie jeżdżę w mieście, ze sporadycznymi wyjazdami za granicę).

Na pewno podoba mi się pod kątem bardziej nowoczesnego wnętrza i wyposażenia - Citroen C5 III 2.0. Czytałem, że z LPG sobie radzą.

Kolejny - Renault Laguna III 2.0 - tutaj już ten LPG jest niepewny z tego co czytałem, ale też pozytywy były na pewno. Stosunkowo nowszy samochód rocznikowo, wygląd też bardzo przyjemny.

Żadnym z nich jeszcze nie jechałem, dopiero od przyszłego tygodnia będę jeździł i szukał. Na pewno będę wdzięczny za opinie co do wymienionych modeli, może ktoś ma, miał lub chce mieć i ma jakieś odczucia, no i oczywiście jak pominąłem jakiś fajny samochodzik to nowe modele też chętnie zobaczę. Chciałbym sedana lub hatchbacka, 5 drzwiowego.
jacobson
Nowicjusz

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...