REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Avenged napisał(a):Jak jest z elastycznością tych silników e46, czy dosyć dobrze zbierają się od dołu? Czy raczej trzeba rozkręcić powyżej 4 tys obrotów?
Avenged napisał(a):Swego czasu chorowałem na toyotę celicę VII - ale niesrtety zniechęcił mnie tam moment obr. silnika..
Vermin napisał(a):Jedzie z dołu dużo lepiej. Nie ma co porównywać.
Avenged napisał(a):ale że bmw czy celica?
Ja jestem z Poznania, ale pracuję w Bydgoszczy (w weekendy jestem w Poznaniu, w dni robocze Bydgoszcz). Także faktycznie musiałbym się przejechać taką beemwicą..
A spalanie 328 jak się kształtuje mniej więcej? Tak w cyklu miejskim / mieszanym / na trasie ?
jiGsaw napisał(a):No BMW oczywiście lepiej idzie, od dołu też.
Jeżeli chodzi o spalanie to zależy od nogi i warunków miejskich, ale ja jak jeździłem swoim E36 328i delikatnie nie stojąc w korkach to robiłem po mieście 10.6 od odbicia do odbicia na jednym dystrybutorze. Natomiast jak wstawiasz i stoisz w korkach to i 14 się pojawi.
Trasa jak jechałem za fiatem około 100 km/h to 7 litrów. Jak jechałem już ponad 100 ciągle prawie to z 8, a jak jechałem 180 autostradą i więcej momentami do tego dużo przyspieszeń na maksa to i 12 wyszło.
Przyjmij bezpiecznie w miarę 12 miasto normalna jazda i 8 trasa normalna.
Avenged napisał(a):7 litrów na trasie tylko przy takiej pojemności :O ? Jak to możliwe?
Moja tigra mi tyle na trasie paliła średnio, 6,5 to było najmniej przy jeździe 120 km/h stałej na autostradzie..
Avenged napisał(a):No i teraz kwestia, że znając życie, w Polsce takie bmw z takimi silnikami najczęściej są kupowane przez osoby, które lubią poszaleć = nie oszczędzają ich aż tak bardzo, + do tego drogi takie jakie mamy w Polsce i pewnie może być ciężko spotkać zadbany egzemplarz.
Avenged napisał(a):Więc dlatego pewnie bym wolał przejechać sie za granicę w celu znalezienia takiego zadbanego egzemplarza.
Avenged napisał(a):W najbliższym czasie postaram się znaleźć kogoś, kto sprzedaje w mojej okolicy takie autko, żeby się przejechać, i zobaczyć jak się to cacko prowadzi![]()
Avenged napisał(a):Bo generalnie mało widzę dla siebie takich aut tego typu- które by spełniały tego typu wytyczne, aby były dość trwałe, dobrze wykonane, dynamiczne i przy tym fajnie wyglądające.. JEśli chodzi o japońskie auta - to mazda RX8 wygląda super, no ale to zabawka zbyt egzotyczna ze względu na nietypowy i paliwożerny silnik.. Subaru Impreza trochę nie na moją kieszeń, Toyota celica, to tak jak wyżej wspomniałem, volvo mi nie podchodzą także no nie widzę alternatywy lepszej
Avenged napisał(a):który ma e46 cabrio 2.5 i mówi że średnio mu spala 15,5 l benzynki... więc trochę to odbiega od tego co tu wyczytałem na forum w tematach..
Avenged napisał(a):rozmawiałem ze znajomym, który ma e46 cabrio 2.5 i mówi że średnio mu spala 15,5 l benzynki