REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
houcab napisał(a):2/ Jak się mają hybrydy na tle tych diesli?
houcab napisał(a):Jak z dynamiką jazdy w skrzyniach CVT? Czy jest rzeczywiście tak straszna na autostradach?
houcab napisał(a):4/ Jak z awaryjnością wyżej wymienionych?
Edquar napisał(a):Pytasz o awaryjność niemal nowych samochodów?
houcab napisał(a):Czyli jak Pudzian do baletu, rozumiem że nowe diesle są zajebiste i bezawaryjne? Planuje samochód zmienić po około 3
houcab napisał(a):Planuje samochód zmienić po około 3 latach więc wyjeżdże nim około 100tys.
houcab napisał(a):Jeśli chodzi o hybrydy, patrzyłem na 2.5l silniki od Camry i IS300h, ale wyniki w okolicach 8.5 do setki jakoś nie powalają,
houcab napisał(a):Cupra Formentor, którą rozważałem przed XCeed'em, ale po przygodach znajomych z elektryką w tych samochodach sobie odpuściłem)
houcab napisał(a):To jest niemal nowy samochód ale w ciągu 3 lat mojego użytkowania będzie miał jakieś 150-160tys, dlatego pytam o awarie.
Edquar napisał(a):Swoją drogą pisałeś o 30k rocznie to wychodzi 90 po 3 latach a nie 160...
Zainteresuj się Superbem 2,0 tdi 190 tam chyba jest, lać ropę i śmigać
szybki napisał(a):Ogólnie jak diesel to tylko na gwarancji, odjeżdżasz różnice w paliwie, trochę frajdy z jazdy i tyle. Szybka odsprzedaż dalej.
houcab napisał(a):Czyli myśląc o 2-4 latku trzeba skreślić od razu diesle,
houcab napisał(a): A czy jakieś jeszcze hybrydy są warte uwagi oprócz tego co mamy w Lexus i Toyocie?
houcab napisał(a):Przyspieszenie 0-100 to nie jest idealny wyznacznik dlatego właśnie bardziej interesuje mnie 80-120 albo 80-140.