Dynamiczne i zwrotne auto do 4-5k

02 Kwi 2014, 13:36

Witam szukam dynamicznego auta, wytrzymałego i dość zwrotnego (ale nie koniecznie) w gazie.
5k mam na sam samochód + 2 tys np na gaz + opłaty i wymiany. Zastanawiałem się nad Astrą F GSI 2.0 8v ale dość trudną taką znaleźć i to jest problem :( Popularna jest wersja 1.8 16v GSI ale jest dość awaryjna a 8 tłokowy silnik to prostota i częsci są tanie. I szukam jakichś innych propozycji samochodów powyzęj 100km tak aby było czym przycisnąć ponieważ samochód będzie często w trasie, dlatego przydałby się lepszy silnik z LPG.
astronic
Nowicjusz

Auto: brak

02 Kwi 2014, 14:15

A Opel Calibra, BMW E36.. :?:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Kwi 2014, 14:26

E36 compact 318Ti. W tej cenie kupisz już jako taki egzemplarz, albo szukaj takiego za 6 - 7 tys z lpg juz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Kwi 2014, 16:36

a jak z kosztami eksploatacji ? i ile mi w gazie by na 100 spaliło w trasie ? :) żeby się tak w 30 zł zmieścić :D i oczywiście jaki silnik najtrwalszy ? :)
astronic
Nowicjusz

Auto: brak

02 Kwi 2014, 19:47

Koszty utrzymania wyższe niż golfa, ale niższe niż jakiegoś Japończyka, a masz już auto niby kompaktowe z elementami klasy średniej premium. Ogólnie niedrogie w utrzymaniu, części masa, zawias prosty jak budowa cepa rodem z E30. No i blacharka dużo lepsza niż w Oplu.

Spalanie w trasie ekonomicznej 8 litrów lpg, trasa dynamiczna 9 lpg, trasa szybka to max 10 l lpg. Najlepiej 323i, ale w tej cenie możesz o nim zapomnieć. Jak trafisz 318ti 140 koni to będzie dobrze, jak nie to musisz się zadowolić 316ti 103 konie, czy jakoś tak, ale daje sobie w miarę radę. No i mniej spali z pół litra od 318ti.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...