REKLAMA
Witam.
Szukam u Was porady, chcę wysłuchać Waszych opinii na temat zakupu kombi do 20 tys.
Szukam kombi (z racji tego iż mam rodzinę, 2+1 i potrzeby mi bagażnik na wózek), by było dosyć dynamiczne i przyjemnie się wyprzedzało.
Nie ukrywam też że szukam raczej wśród lepszych marek, co wiadomo wiąże się z pewnymi kosztami eksploatacji ale jak nie będą jakoś bardzo wysokie to je zaakceptuję.
Auto chciałbym zagazować, diesle odrzucam, na samej benzynie raczej wolę nie jeździć.
Po odrzuceniu kilku modeli przez żonę (wygląd oczywiście), zastanawiam się nad Audi a6 c5 avant, lub Volvo V50.
Audi chciałem z silnikiem 2.4 lub 2.8 v6, ew. 1.8 T ale tu obawiam się że ma za mało mocy jak na tą budę, jak wygląda tu sprawa z wirusem by zrobić z tego jakieś 180-190 KM ? Podobno rozrząd i zawiasy trochę kosztują, ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają koszta części z robocizną dokładnie za ew. wymianę tych elementów?
Volvo natomiast tylko z 2.4 najchętniej 170 km, tu silniki chyba są bardzo dobre i mało awaryjne, tak wyczytałem przynajmniej. Minusem w Volvo jest to, iż jest trochę małe jak na kombi włącznie z bagażnikiem, ale nadrabia silnikiem, bezpieczeństwem, komfortem jazdy i tym że te silniki są naprawdę dynamiczne. Prawda to?
Wiecie jak w porównaniu do Audi wyjdzie utrzymanie i eksploatacja tego auta?
Wiem że to trochę dwie półki nawet ze względu na wielkość, ale Żonie te się podobają, a i napęd na tył też raczej odrzucam ze względu na to, iż Ona także będzie jeździć tym autem i trochę strach
Co byście wybrali, jakie są wasze opinie na temat tych aut? Wiem że kupno Audi wyjdzie raczej taniej, ale kwestia serwisu, ew. napraw.. Dzielcie się opiniami, swoim zdaniem, każdego wysłucham. Może macie inne ciekawe propozycje?
Pozdrawiam!