Niestety kupowanie auta używanego (często kiedyś ściąganego z zachodu),to zawsze loteria...
Możemy mówić tylko o stanie licznika,a nie przebiegu auta... Ciężko też winić sprzedającego ,że upiera się przy tym przebiegu... Przecież często sam w niego wierzy! Dla niego z takim auto przyjechało z tego zachodu...
Ma rację mechanik,że stary diesel to tylko kłopoty. Niestety myli się w kwestii przebiegu diesla.200 tys przebiegu na prawidłowo eksploatowanym dieslu,nie robi większej szkody,tylko który diesel po kilkunastu latach ma 200tys..? Diesla kupują ludzie aby nim kręcić sporo kilometrów...inaczej nie ma to sensu.
A jak jest w Twoim przypadku? Chcesz diesla dla kaprysu albo masz gdzieś "zródełko"
![Wink :wink:]()
,jezdzisz kilka tys. km miesięcznie..? Skoro na któreś zadane tutaj pytanie odpowiadasz twierdząco,to faktycznie szukanie diesla ma sens.
Jeśli jednak tak nie jest,to może faktycznie czas skręcić w stronę benzyny i to nawet zastanowić się nad LPG.Nie jest to najgorszy wybór.Sam miałem kiedyś diesla ale mi zdechł,a teraz mam już 3 auto z LPG i jestem zadowolony.Więc jakiś wybór posiadasz!
Spokojnie się zastanów i napisz. Wtedy szukanie i podpowiedzi zaczniemy od nowa z uwzględnieniem Twoich oczekiwań i preferencji.
![Smile :smile:]()