4x4, lub RWD do 8-9 tyś.

14 Wrz 2009, 20:49

Witajcie, mam niezły zgryz.

Chciałbym kupić jakieś auto, ale ze względów na moje chore spojrzenie, odpadają wszystkie przednionapędowce.

Szukam auta do 8-9 tysięcy zł. które będzie miało napęd na tył, lub 4x4 (preferuję) i nie będzie BMW.

Myślałem nad Audi 80 B4 quattro, Golfem III Syncro oraz Mazdą mx-5. Doradźcie mi coś więcej, proszę! :D

Mam też pytanie, jak wypada spalanie w golfie syncro z silnikiem 1.8 benzyna?

Problemy biorą się stąd, że fakt, Audi jest niezawodne, ale trochę duże i pospolite, inaczej bym je już dawno kupił.

Pozdrawiam
TakiTamGar
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

15 Wrz 2009, 01:31

zostają ci jeszcze Mercedesy :wink: są i RWD i 4x4 (4motion) :wink:
co do golfa MK3 1,8 syncro to spalanie koło 9l benzyny w cyklu mieszanym,
minimum na trasie 6,5-7, max to ile wlejesz tyle spali :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Wrz 2009, 17:23

Mercedesy niestety są ociężałe, poza tym jestem za młody na takie auto :D. Czy znacie coś innego godnego polecenia?
TakiTamGar
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

16 Wrz 2009, 13:51

jezeli chodzi o Audi i naped na 4, to mialem przyjemnosc jezdzic przez dluzszy okres AUDI 100 V8 4.2 Quattro. Silnik robi wrazenie i wciska w fotel. Autka naprawde nie sa zbyt drogie teraz na rynku, a wysokie spalanie mozna ograniczyc przez zalozenie gazu sekwencyjnego.
janek36
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Miejscowość: Gdańsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage
    Mitsubishi Mirage jest produkowany od marca 2012 roku w nowej fabryce Mitsubishi w "Laem Chabang Industrial Estate " w prowincji Chonburi w Tajlandii – trzecim zakładzie firmy MMC w tym strategicznym państwie – ...