Dyskopatia , Trasa z nierównościami , Auto dobrze tłumiące nierównośći

07 Lut 2017, 18:33

Witam interesuje mnie takie auto które będzie miało bardzo wygody fotel i dobrze tłumiło nierówności . Cena max do 7000 tyś . Mam Dyskopatie < promieniujący ból prawej nogi ... Jeżdżę audi a4 b6 i jeżeli chodzi o wygode dla kręgosłupa nie jest to rewelacyjne auto , Wygodniej jeździ mi się Starą meganką :)
Moje Typy
Renault Laguna II
Renault Vel Satis
Vw Sharan, Ford Galaxy, Seat Alhambra
Chrysler Voyager

Może Macie jakś inny Typ ?
radeonik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 11 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane I PH II
Silnik: 1,4 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

07 Lut 2017, 18:34

citroen c5 na zawieszeniu hydro
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

07 Lut 2017, 18:47

Dokładnie - Citroen C5.

Renault VelSatis zdecydowanie odradzam... Często nawet samo Renault nie wie co ma robić z pewnymi usterkami. Mój kolega ze studiów lata temu był szkolony właśnie do rozwiązywania trudnych przypadków i najtrudniejszym pacjentem był właśnie ten model. Renault niestety miało bardzo słabe materiały na wiązki (uszczypliwi mówią, że były z papieru) i lubiły się one sypać, a to oznaczało bardzo szeroko zakrojone poszukiwania w stogu kabelków.

Sharan, Galaxy i Alhambra są relatywnie sztywne, jeśli jeździ się samemu (auto przystosowane do jazdy w 7 osób i nie może wtedy ciągnąć tyłkiem po ziemi). Tutaj odradzałbym również wersje kombi, które mają ciut twardsze sprężyny na tylnej osi.

Laguna też daje radę, ale poziom resorowania nie będzie taki, jak w C5 na hydropneumatycznym zawieszeniu.
Autotesto
Początkujący

Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie posiadam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy samochody hybrydowe boją się mrozu?
    Brytyjska Toyota przez 24 godziny mroziła crossovera Toyota C-HR Hybrid w temperaturze -20 stopni, systematycznie polewając go wodą. W efekcie samochód pokrył się grubą warstwą lodu. Mimo to hybrydowy crossover bez ...