Dysze na ramię wycieraczki

25 Kwi 2016, 20:04

Mam problem z wciśnięciem dysz spryskiwaczy przedniej szyby. Na allegro zauważyłem oferty spryskiwaczy uniwersalnych. Na przykład zestaw dysz mocowanych do wycieraczki (w komplecie wężyk 1.7m) Zastanawiam się czy to będzie działało i czy warto to kupić? Może ktoś już używał?

Link do tej oferty, który może być uznany za reklame więc w razie czego można usnąć [link do oferty na Allegro wygasł]
motke
Nowicjusz

Auto: opel corsa
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

25 Kwi 2016, 21:58

A czemu nie możesz zamontować normalnych dysz ? Nie ma ich gdzie wcisnąć czy wybór jest mały ? Ja kiedyś miałem taki wynalazek montowany na wycieraczki w Peugeocie 405, ale tak sobie to działało.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

25 Kwi 2016, 22:26

W oplu trzeba sposobu żeby je poprawnie wcisnąć na miejsce. Te uniwersalne wydają się prostsze w instalacji.
motke
Nowicjusz

Auto: opel corsa
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

20 Maj 2016, 15:10

A jakie wycieraczki czy też pióra posiadasz,oryginalne? Podaj więcej szczegółów abyśmy byli w stanie doradzić,uniwersalne dysze powinny spokojnie pasować,chociaż jestem zdania,że warto zainteresować się oryginałami bo nie jest to duża różnica cenowa. Same pióra,oczywiście markowe znajdziesz też u nas,w razie pytań chętnie doradzimy podczas wyboru.
HQaero
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Giulia GTA 1965 rok
    Pośród Alf Romeo z lat 60., które najbardziej zapadły w pamięć jej miłośników, pierwszoplanową rolę zajmuje Giulia Sprint GTA, niezaprzeczalna gwiazda wyścigów. Jej kształt jest prawie taki, jak ...