Działanie systemu City Safety - jak go sprawdzić?

12 Sty 2024, 07:25

Dzień dobry
Witam wszystkich serdecznie. Jestem od niedawna właścicielem V40 d2. Rzeczą którą mnie intryguje jest zagadnienie związane z działaniem systemu City Safety. Pojazd mój jest w niego wyposażony lecz szczerze mówiąc nie zauważyłem oznak jego działania mimo że odrobinę prowokowałem jego działanie. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Samochód nie reaguje na zbliżanie do przeszkód będących w ruchu i tych stacjonarnych. Zatem w czym leży problem ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Tomek
Tomik68
Nowicjusz

• 12 Sty 2024, 09:37

Tu jest sporo czynników które wpływają na działanie tego systemu slownik-motoryzacyjny/1195-city-safety/ może być tak że system twoje prowokacje uznaje jeszcze jako bezpieczne i nie musi się aktywować :wink:
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Sty 2024, 10:15

Uuu nie wiem czy chcę bardziej prowokować :shock: .. bo mogę wylądować na czyimś zderzaku ... :o . Czy system też powinien zadziałać przy parkowaniu blisko innego pojazdu?
    Tomik68
    Nowicjusz

12 Sty 2024, 10:16

Czy ewentualnie zostaje tylko wizyta w serwisie i diagnostyka...?
    Tomik68
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      AFT - Alternative Fuels Technology
      Rynek branży paliwowej nieustannie poszukuje technologicznych rozwiązań, które pozwolą zasilić auto w sposób jeszcze bardziej nowoczesny oraz dostosowany do norm ekopolityki. Nowe targi paliw alternatywnych ...