Dziwna praca autka - Nissan Patrol GR y60a diesel

13 Sty 2015, 16:22

Witam !
Ostatnio mam problem nie wiem właśnie czy spowodowany i tu do was kochani pytanie. Codziennie z rana nomalnie odpalam patrola wszystko ładnie pięknie po przjechaniu może kilometra zaczynają się jakieś dziwne drgania, nie wiem jak to nazwać normalnie wiem że coś jest nie tak. Jak by buczał silnik lekki drgania czuć czasami przytyka mi nawet uszy. Nie wiem jak mogę to dokładnie opisać, normalnie jadę i wiem, że coś się dzieje nie tak z nim. Dla przykładu zgaszę go po 5 min odpalę i nic się nie dzieje, po przejechaniu kawałka drogi, nie no może tak z pół km znowu to samo, nie wiem czym to jest spowodowane proszę was kochani o pomoc.
Nissan Patryl GR y60 krótka wersja 3drzwiowa diesel.
tykytyf
Nowicjusz

Auto: Nissan Patrol GR y60a

14 Sty 2015, 10:16

Dzieje się to tylko podczas jazdy, czy jak się zatrzymasz to nadal występuje?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Sty 2015, 14:51

Jak stanę np na światłach podczas jazdy to jest to samo, jak np po nocy odpalę samochód stoję na parkingu poczekać aż się rozgrzeje to nic się nie dzieje dopiero po przejechaniu 250-500m. Dzisiaj zatankowałem ropy na orlenie vervy i o dziwo normalnie chodzi silnik, mniejsze są drgania. Ja zawsze jak wracam po tygodniu do domu na weekend to zalewam ruskiej ropy może to ona tak wpływa na pracę silnika ??
tykytyf
Nowicjusz

Auto: Nissan Patrol GR y60a

26 Sty 2015, 22:14

filtr paliwa i siatka na pompie do sprawdzenia
prawdopodobnie masz zasyfiałe na maxa, jak postoi troche to ciśnienie odpuszcza syf jak dasz w palnik przytyka
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Tajemnice układów kierowniczych
    Układy kierownicze stosowane w modelach ŠKODY to zaawansowane zespoły różniące się budową, ale stające przed tymi samymi wyzwaniami: komfortowym i precyzyjnym prowadzeniem, oszczędzaniem paliwa oraz bezpiecznym ...