Dziwna sprawa z oc?

03 Sie 2015, 18:29

Witam, sprawa wygląda tak że kupiłem samóchod Audi A4 z Belgii, auto sprowadził pośrednik i poprostu mam spisaną umowe bezpośrednio z Belgiem i chciałem dojechać tym autem do domu więc mu mowie czy jest oc a on na to że może wykupić na 30dni za 60zł więc poszliśmy do ubezpieczalni Warta i tam pani powiedziała że nie można wykupić na 30 dni tylko mogą wykupić Ci co mają Auto komisy i pani z Ubezpieczalni zrobiła OC na niego czyli na tego pośrednika na dowodzie rejestracyjnym jest dane belga, umowe mam spisaną z belgiem to jakim cudem na niego może być oc rozumie to ktoś czy tylko ja nie rozumie....
Gifer
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW nie wiem

25 Sie 2015, 09:12

Witam!
Ubezpieczenie krótkoterminowe OC można wykupić i może wykupić KAŻDY. Kosztuje 50 zł i jest ważne przez miesiąc. Akurat tyle czasu wystarczy, aby dopełnić wszystkich formalności. Pani z Warty była źle poinformowana. Podkładką jest umowa kupna sprzedaży, którą Pan posiada.
memento
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 11 2008
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: VW GOLF V
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

26 Sie 2015, 10:22

Faktycznie nastąpiła pomyłka i zostałeś wprowadzony w błąd. Choć zakupem krótkoterminowego ubezpieczenia OC zainteresowani są głównie właściciele komisów samochodowych, nie oznacza to, że sam nie możesz kupić takiej polisy. W myśl zasad właściciel pojazdu zarejestrowanego za granicą i przewożonego do Polski może wykupić krótkoterminowe OC. Następnym razem polecamy porównanie ofert wielu towarzystw ubezpieczeniowych.
Superpolisa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2001
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

PODSUMOWANIE i SPIS MODELI - Koszty utrzymania
    Na tej stronie znajdziesz spis ponad 350 modeli samochodów w około 90 zestawieniach. Abarth: Grande Punto 1,4 T-Jet Alfa Romeo: 147 2,0 TS 147 3,2 GTA 156 1,9 JTD 159 1,8 159 1,9 JTDm 166 3,0 Audi: A2 1,6 FSI A3 8L ...
    Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...