Dziwna sprawa zwiazana z mobile.de

23 Mar 2008, 16:18

Moze bedziecie w stanie mi powiedziec o co chodzi z roznymi dziwnymi ogloszeniami znajdujacymi sie na [link do mobile.de wygasł] . Piszac 'DZIWNYMI' mam na mysli duzo za niskie ceny samochodow...

Oto przyklad:

[link do mobile.de wygasł]

lub kolejny przyklad:

[link do mobile.de wygasł]

Poza tym na wspomnianej przeze mnie stronie znajduje sie wiele ogloszen, ktorych cena samochodow uwazam jest za niska... :? Oszusci? :?
A nawet zalozmy, ze sa to jacys oszusci to chyba nikt nie bylby na tyle glupi, zeby uwierzyc w prawdziwosc tego typu cen :roll:
Carpe diem.
Trublu
Nowicjusz

23 Mar 2008, 16:22

P.s. Nie za bardzo wiedzialem w ktorym dziale tematycznym umiescic swoj watek ,ale zdecydowalem sie na JAKIE AUTO KUPIC, gdyz po prostu dotyczy sprzedazy.
A jesli by ktos sie rzucal mimo wszystko, ze zle wybralem dzial tematyczny do sowjego watku to tak dla formalnosci: powinienem kupic to BMW za 5 000 euro 8) czy jednak Mercedesa za 3 850
euro 8) =)
Carpe diem.
Trublu
Nowicjusz

23 Mar 2008, 16:42

hehe marzenia kolego takie bmw za ta kase
takie ogloszenia se odpuszczaj odrazu
bo to sa oszusci, ktorzy wyłudzaja zaliczki
czy co niektorzy zrozumieja w koncu, ze takich OKAZJI nie ma!!! :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

23 Mar 2008, 16:43

Jest już temat, odnośnie zbyt tanich cen samochodów na mobile.de

https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... ght=mobile

Co do łatwowierności uwierz mi, że wiele osób nabiera się na tkaie właśnie oferty, przez co później jest płacz i zgrzytanie zebami...

Drugi link już nie działa. Co do BMKI ? U nas takie autka są w granicach 80 tysi, więc sam sobie odpowiedz, czy jest to prawdziwa aukcja bez oszustwa :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

23 Mar 2008, 16:52

Nie no ja wiem, ze to jest jakas lipa... Spedzilem sporo czasu na surfowaniu po mobile.de i napotkalem naprawde ogromna ilosc ogloszen z ogloszeniami w ktorych widnieja takie smieszne ceny...

P.s. Tak widzialem podobny watek , ale tam bylo poruszone zagadnienie w jaki sposob robia w trabe naiwnych , ktorzy wyslaja zaliczki a potem lamentuja, bo okazuje sie ze to lipa :?

Myslalem, ze moze ktos mi wytlumaczy dlaczego pojawiaja sie takie smieszne ceny... bo naprawde jest tego mnostwo ://// Podejrzewalem ze moze jakies dodatkowe oplaty do tego dochodza itp itd po prostu nie znam niemieckiego , a myslalem ze byc moze jest jakies racjonalne wytlumaczenie =P No ale wyglada na to, ze chyba nie heh
Carpe diem.
Trublu
Nowicjusz

23 Mar 2008, 17:04

Właśnie dlatego są takie ceny. Sam sobie odpowiedziałeś :) żeby robić ludzi w ****** naiwni wierzą, a potem się rozczarowują. Jeśli chodzi o niemiecki orientuję się trochu więc jakby jakiś problem, to wal, a spróbuję pomóc :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Jakie są rodzaje/style tuningu? - opisy
    W tym temacie przedstawiamy style i rodzaje tuningu. Jeżeli znacie jakiś rodzaj tuningu który nie został jeszcze opisany to zapraszam do dodania go poniżej wraz z opisem i jeżeli to możliwe zdjęciem samochodu który ...

23 Mar 2008, 17:15

Dzieki Bryann , bede pamietal.
Carpe diem.
Trublu
Nowicjusz

10 Kwi 2008, 15:34

No tez spodkałem się z dużą ilością tego tylu ogłoseń napewno one są wstawione przez oszustów bo na mobile.de wstawianie aut jest za darmo więc co im szkodzi pewnie już niejeden się nabrał na to
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań