Dziwne piski

10 Gru 2011, 13:23

witam forumowiczow.

Na wstepie przepraszam admina ze nie przypisalem tematu do ktorejs kategorii ale nie mam pojecia do ktorej ja dodac:/

Problem polega na tym ze podczas jazdy, po dodaniu gazu troche gwaltowniej slychac pisk ktory trwa okolo sekundy, i tak za kazdym razem kiedy zmienie bieg i dodam gazu. Orientujecie sie co to moze byc? Moj samochod to renault 19 1.7 kat.
MajstereQ
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2011
Auto: Renault R19 RN 73KM
  • 10 Gru 2011, 14:39

Pasek klinowy, jak to jest metaliczny dzwiek to mozliwe ze sprzeglo sie slizga.
    Pompa paliwa moze tez jakis tam dziwny dzwiek wydawac jak juz padac zaczyna.

Na postoju jak przygazujesz to tez sluchac? Jak na postoju slychac, to sprzeglo i caly uklad przeniesienia napedu mozesz wykluczyc.
    Czimi
    Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: W210 220 CDI

10 Gru 2011, 18:24

nie na postoju nie ma tego problemu. I z calym szacunkiemwo drzucam twoje propozycje poniewaz to jest chwilowy dzwiek tylko przy gwaltownym dodaniu gazu podczas ja9dy i przy ruszaniu i dobiega raczej z podwozia
    MajstereQ
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2011
    Auto: Renault R19 RN 73KM
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej
      Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...