Dziwne plamy na wilgotnej szybie

11 Maj 2018, 15:18

Mam problem z przednią szybą. Gdy dostanie wody, lub wilgoci, to pojawiają się na niej plamy. Na sucho nie ma żadnego problemu, jednak jazda w deszczu, lub rano przy dużej mgle jest problematyczna. Przemywałem szybę wódką, bo myślałem, że to jakieś tłuste plamy, jednak zero efektu.
Możecie coś poradzić?

Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Scoobek
Obserwowany

Zdjęcia: 0
Auto: Chevrolet Cruze
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

04 Cze 2018, 13:47

Te plamy są spore i rozumiem że są od zewnętrznej strony?
Przyglądałeś się im z biska?
Wódka raczej może nie dać rady lepszy byłby spirytus lub specjalny środek do przemywania. Spróbować możesz też użyć specjalnego mleczka do polerowania szyb w samochodzie, próbujesz w jednym miejscu i sprawdzasz efekty, mleczkiem możesz tylko polepszyć a na pewno nie zaszkodzisz szybie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Seria GR - specjalne sportowe edycje modeli Toyoty
    Japońscy fani Toyoty są już przyzwyczajeni do specjalnych sportowych edycji modeli tej marki, opracowywanych choćby przez TRD czy Modellistę. Jednak tym razem największy producent samochodów w ich kraju naprawdę o ...