Dziwne stukanie w Toyocie

20 Sie 2011, 12:47

Witam
Mój problem polega na tym iż od wczoraj pojawił się dziwny dźwięk jakby dochodzący z pod maski
przy dodawaniu gazu na 1 i na 2 natomiast na małych obrotach nie słychać tego stukania a na biegach 3 4 i 5 w ogóle się nie pojawia. Co do samego dźwięku to jakby tarcie plastiku o plastik takie trrrrrr ;p jakby ktoś w rowerze wsadził miedzy szprychy kartkę.
Nie znam się na samochodach i dokładnie nie pamiętam ale pewna część wydaje mi się emitować owe dźwięki.

Poniżej daję załącznik w postaci zdjęcia o która część mi chodzi proszę zwracać jedynie uwagi na to rysowane ze strzałkami.
Tak jak mówię ta część jest dość obruszana no i w połowie się kończy. No i czy to w ogóle może powodować takie dziwne dźwięki ??

Proszę o odpowiedź.
jajatoure5
Obserwowany

Auto: Toyota yaris
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny terenowy ratowniczy pick-up
      Stworzona na bazie Nissana Navara Tekna z podwójną kabiną - aktualnym Międzynarodowym Pick-upie Roku - koncepcyjna Navara EnGuard charakteryzuje się wieloma specjalnie zaprojektowanymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi ...
      Nie obsługuj nawigacji w czasie jazdy!
      Nawigacja satelitarna ułatwia życie rzeszy kierowców, pozwalając bez problemu poruszać się po nieznanych rejonach. Z drugiej strony korzystanie z takiego sprzętu w czasie jazdy może być przyczyną zagrożenia na drodze. ...