Dziwne stuki z przodu auta - VW Sharan 7N 2010r

11 Gru 2022, 22:22

Witam posiadam VW Sharan 7N przejdę od razu do rzeczy po wymianie sprężyn i łożysk mak persona na 4-5i6 biegu przy prędkości 80 -100km i dodawaniu gazu dobiegają dziwne stuki z przodu auta byłem u kilku mechaników każdy mówi co innego zdecydowałem się nawet na wymianę skrzyni biegów która zakupiłem i zamontowałem ale ku mojemu zdziwieniu objaw pozostał taki sam jak i na poprzedniej i jeśli mam być szczery to nie wiem w co mam ręce włożyć i czego się chwycić może ktoś z was miał już taki przypadek bardzo proszę o jakąś podpowiedź dzieki
Darteks78
Nowicjusz

12 Gru 2022, 10:23

Przed wymianą mcphersonów tego problemu nie było? To jest pojedynczy stuk czy takie cykliczne? Mają one związek z prędkością samochodu lub zapiętego przełożenia, obrotów silnika?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Gru 2022, 11:07

Przed wymianą mak personów też były takie stuki ale pekła sprężyna dlatego wymieniłem całe komplety stuki sa na 4-5i6 biegu podczas dodawania gazu odgłos jest taki głuchy jak by plastyk o plastyk ale opatrzone wszystko oszukane i na moje oko wszystko ok.
Darteks78
Nowicjusz

12 Gru 2022, 11:27

Mogą być luźne przeguby.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Gru 2022, 21:26

Na przeguby raczej bym nie stawiał bo lewy wewnętrzny jest nowy a przy wymianie skrzyni były wyjmowane całe półosie i na nowo skręcane jak jadę delikatnym łukiem w prawo też są te dziwne stuki
Darteks78
Nowicjusz

13 Gru 2022, 14:05

Darteks78 napisał(a):Na przeguby raczej bym nie stawiał bo lewy wewnętrzny jest nowy a przy wymianie skrzyni były wyjmowane całe półosie i na nowo skręcane jak jadę delikatnym łukiem w prawo też są te dziwne stuki

No to jeden jest nowy. A 3 pozostałe ktoś sprawdzał? To, że były półosie wyciągane, nie znaczy, że przeguby były sprawdzane.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody elektryczne – co warto wiedzieć?
    Przyszłość motoryzacji będzie elektryczna – co do tego nikt nie ma wątpliwości. Co to oznacza w praktyce? Ile kilometrów można przejechać samochodem wyposażonym w taki napęd? Czy zadziała w deszczu? Jak zmieni ...
    Audi A3 Sportback g-tron
    Audi A3 Sportback g-tron to wielki krok marki na drodze ku zrównoważonej mobilności. Kompaktowy pięciodrzwiowy samochód, który zadebiutuje pod koniec 2013 roku, do napędu wykorzystuje Audi e-gaz, paliwo ...