Witam mam taki problem audii a3 1.6 2005r a mianowicie gdy włączone jest ogrzewanie ten panel z wyswietlonymi temperaturami to z pod maski coś tak jakby słychać takie tarcie tj z lewej strony jak stoję przodem do samochodu a gdy wyłącze ogrzewanie całkowicie z wyświetlacza znikną temperatury to wtedy chodzi idealnie nic nie trze proszę o pomoc co to może być?
Spróbuj wyłączyć auto na kilmatroniku i wtedy zobacz czy dalej będzie problem występował. Sprawdź też tak jak radzi kolega wyżej czy to nie wina wentylatora który pracuje podczas załączonego klimatronika.
A mnie na myśl przychodzi sprężarka klimy - zrobiło się teraz ciepło i jak w zimie się nie załaczała, to teraz się załącza. I być może to ona wydaje taki dzwięk metalicznego tarcia. Otwórz maskę, uruchom silnik, wyłącz "auto" na przycisku, nastaw temperaturę na najwyższą ( grzanie ) i słuchaj czy dalej słychać ten dzwięk. Na ustawieniu na najwyższą temp. sprężarka powinna się wyłączyć, żeby nagrzać auto do zadanej temp. Jak umiesz, to zerknij też, czy sprzęgło sprężarki stoi czy się kręci - jeżeli masz sprężarkę ze sprzęgłem, które widać jak się kręci.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Dzięki wielkie faktycznie wina sprężarki robiłem tak jak pisał kolega nic nie słychać jak włączam tryb Eco tak samo cisza jest ok ale jak wyłącze to znów to tarcie ale można tak jeździć? Nie trzeba się tym zbytnio przejmować?
daniel1332 napisał(a):robiłem tak jak pisał kolega nic nie słychać jak włączam tryb Eco tak samo cisza jest ok
daniel1332 napisał(a): ale jak wyłącze to znów to tarcie
Jest tak, jak ja pogrubiłem te słowa, czy odwrotnie, czyli jak wyłaczysz tryb ECO, włączysz nagrzewanie na maxa itd jak pisałem, to jest cisza, a jak włączysz nastawy temp. na low, to słychać tarcie?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.