Witam. Mam mały problem a mianowicie taki. Chcący zaoszczędzić czasu jadac przez las natrafiłem na wodę. Wjechałem w nia i samochod stanoł xD Nie było głeboko bo tylko jedna strona (lawa przód) doszła tylko troche do progu nie nalewajac sie do środka wody a reszta było tak mniej wiecej poziom wody po połowe koła. Chcący ponownie odpalić samochod nie chciał juz rozrusznik przekręcić. Wycigneliśmy go po ok 40 minut z wody i wyjechawszy z lasu na holu próbowaliśmy go odpalić Samochod odpalił po ok 200 metrach ale wydawało mi sie że pali na 3 gary. Dojechawszy do domu zgasiłem go ale rozrusznik ani rusz, Dzisiaj rozebrałem rozrusznik i jedna szczotka sie oberwała ale juz miałem problem z rozrusznikiem . Na pych pali bez problemu dosłownie od razu ale nie podoba mi sie praca silnika. Czy ciepły czy zimny pali bez problemu ale odczuwam delikatny spadem mocy .Świece nowe . Sprawdzałem dzisiaj pali na wszystkie gary ale chód silnika nadal jest taki dziwny jak by palił na 3 gary. Co może byc przyczyną ??? Mógł sie przestawić rozrząd czy oberwac koło posowe ??? Nigdy nie miałem problemu z zapalaniem ani z niczym ale nie pokoi mnie ten spadem mocy . Bardzo prosze o pomoc !!!
A iskra jest na wszystkich świecach? jak odpali to niech pochodzi chwile, wykręć świece i zobacz która jest mokra (skoro chodzi na 3 któraś musi być mokra). wymyj i wysusz a następnie zamień miejscami świece , i sprawdź ponownie , Jak dalej na tym samym cylindrze zarzuci następną to najprawdopodobniej przewody WN lub moduł zapłonowy.
A do Filtra powietrza woda się nie dostała?
Świece suchutkie takie jakie powinny być Zdejmowałem z każdej kapturek po koleji i chodzi na wszystkie gary ale sinik inaczej pracuje. Nie dostała sie na pewno woda do filtra bo dzisiaj go odkręcałem specjalnie a silnik był zanurzony na lewy bok max 3-5cm w wodzie. Tam nie miało prawa sie dostac. A praca silnika nadal taka samo i moc spadkowa. Dzisiaj wszytkie kostki tez powyjmowałem , popsikałem preparatem specjalnym zeby styk był dobry ale nic to samo. A możliwe jest przestawienie rozrząd czy cos w tym stylu ? Rozrząd jest na pasku. Dzisiaj zrobiłem rozrusznik i pali na dotyk samochód.
Wszystko jest możliwe,zobaczyć rozrząd nie zaszkodzi, sprawdzisz także mierząc kompresję.
A wydech się nie zapchał bo chyba masz katalizator akurat pod silnikiem?.
Nie mam katalizatora tylko tą sondę . Kopie mnie jeden przewód wysokiego napięcia może to tez byc przyczyna ?
Tylko ze przed tym zdarzeniem nie miałem nic takiego . Już sam nie wiem . Jutro muszę podjechac do mechanika zeby mi tą kompresje sprawdził
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Bezpieczeństwo dzieci w samochodzie, foteliki, podstawki, pasy To przykre, lecz do końca lat 90. w Polsce w ogóle nie dbano o bezpieczeństwo dzieci. Powszechne były przypadki przewożenia ich bez fotelików czy choćby podstawki, która zabezpieczyłaby je przed wysunięciem ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.