30 Lis 2013, 23:47
Kupiłem niedawno auto i mam następujący problem z 5 biegiem:
Wbijam 5 bieg i w momencie puszczania sprzęgła, kiedy bieg zaczyna łapać słychać charakterystyczny dziwny dźwięk, ten sam dźwięk tylko o wiele ciszej ledwo słychać utrzymuje się gdy nie dodaje gazu na 5 biegu na zimny silniku nie rozgrzanym jeszcze.
Dodam jeszcze, że sprzęgło nie ślizga się, łapie bardzo szybko, nic nie stuka nie bije, dwu masa nie szarpie niezależnie od warunków itd doświadczony mechanik jechał tym autem i stwierdził, że sprzęgło w b.dobrym stanie i dwu masa. tylko, że jak on jechał tym autem to na krótkim odcinku i nie wrzucał nawet 5 biegu (jechał tylko kawałek po mieście gdzie nie było potrzeby wrzucać 5, przed kupnem auta) wszystkie biegu wchodzą bardzo płynnie bez najmniejszych problemów, tak samo auto też jedzie bez żadnych wielu problemów nawet na 5 nieszczęsnym biegu ...
Wiem natomiast że napinacz jest do wymiany bo jak otworzyliśmy maskę przy włączonym silniki było to widać i słychać od razu.
Czy ktoś miał kiedyś podobny problem co to może być ?
Czy ktoś miał podobny problem? Boje się że jednak to mogą być 1 objawy dwu masy do wymiany