Dziwny dźwięk - jak sygnał Mondeo, MK1, Hatchback, 1995/6

27 Cze 2008, 22:40

Nagle mój samochód zaczął wydawać dziwne dźwięki. Dźwięk przypomina krótkie przerywane trąbienie w stylu starych samochodów. W tonie jakby syrenki.

Dźwięk umiejscowiony jest powyżej lewego nadkola i jeszcze trochę do tyłu. W bagażniku dotykając ścianki czuję wibracje.......?

Teraz się uspokoiło.

Obejrzałem wszystko dokładnie z latarką, tam gdzie mogłem zobaczyć, niczego nie było.

Jakieś pomysły proszę :) chyba ktoś nie podłożył mi bomby.
neopawel
Nowicjusz

• 28 Cze 2008, 09:01

Odłącz klakson i sprawdz.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

29 Cze 2008, 19:40

sygnał mam w innym miejscu [patrz skąd dochodzi ten dźwięk] - jako że nawet sobie wyobrazić nie mogę aby oryginalnie było coś tam zamontowane [choć tego nie wiem][to też żaden z głośników ażeby rozwiać wątpliwości].

Może ktoś coś słyszał o jakiś zabawkach które wrzuca się komuś w jakąś dziurę w samochodzie aby ta, na jak długo starczy baterii, intrygowała użytkownika?
    neopawel
    Nowicjusz

30 Cze 2008, 09:24

czy to sie dzieje tylko na postoju?czy tylko podczas jazdy?czy występuje przy określonych obrotach silnika np na wolnych?może wieszak tłumika puscił i tłumik drży powodując wibracje podwozia.a te przenoszą sie na nadwozie.obejrzyj wydech od spodu czy wieszaki wszyskie są ok
    chicken19
    Zaawansowany

20 Paź 2008, 15:04

dźwięk się skończył po około 4 dnich - ale wracam do tematu, bo właśnie dostałem PM, że u kogoś innego z tego forum też się to dzieje [bez dokładnego opisu jednak]

w odpowiedzi na poprzedni post...
    dźwięk "wychodził" nieregularnie, podczas postoju [chyba głównie], a także i podczas jazdy.
    Mógł stać przestygnięty po całej nocy [okno sypialni mam z innej str więc nie wiem ci i jak] a rano słyszałem jak "radośnie" sobie popiskiwał :P

Miałem wyobrażenia o rozładowanym GPS albo po prostu o zabawce do wkurzania kierowców.

???

czy chciał mi powiedzieć, że bolało go kiedy skruszyłem lekko przedni zderzak?
    neopawel
    Nowicjusz

25 Sty 2010, 23:06

Przyłączam się do pytania, ale akurat ja mam to tylko w trakcie jazdy.
    tomeks88
    Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

26 Sty 2010, 12:36

w tym miejscu w mondeo znajduje się syrena od alarmy i to ona daje takie dźwięki, to przypadłość tego auta
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia