Witam! Jakieś 2-3 miesiące temu przy odpalaniu OD CZASU DO CZASU pojawiał się dziwny dzwięk. Głośny brzękot lub jak coś by o coś tarło trwa dosłownie 2 sekundy. Od niedawno dzwięk ten pojawia się już za każdym razem gdy odpalam.Nie ważne czy silnik jest zimny czy ciepły. Słyszałem że może jakieś szczotki się kończą czy coś takiegie ktos mi kiedyś powiedział ale cieżko mi znaleść taki dzwięk.Czy wystarczy wymienić rozrusznik i będzie wszystko ok?
A le jeżeli to wina bendixa, to rozrusznika wymioeniać nie trzeba. Oprócz tego, rozrusznik można sprawdzić na stole podłączając go do akumulatora i próbując go zatrzymać jakimś kawałkiem drewna. Jak silnik stanie w miejscu, to rozrusznik do naprawy/wyrzucenia/wymiany. A jak nie będzie siły, żeby go zatrzymać, to jest sprawny.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Prowadzenie samochodu na głodzie Wielu kierowcom zdarza się prowadzić samochód, odczuwając głód, co skutkuje zmęczeniem oraz obniżoną koncentracją. Żeby tego uniknąć, część osób decyduje się na jedzenie w samochodzie, co jest równie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.