Witam zauważyłem ostatnio ze kolor mojego płynu zmienił sie z czerwonego na bronzowy lecz nie ma w nim sledów oleju oraz w oleju nie ma śladów płynu i nie bąbelków czyli nic poza tym nie wskazuje na uszczelkę. Dodam ze auto zaczęło mi troche bardziej kopcić i lekko więcej palić (ok. 1l.)
Dowiedziałem się również że zmiana koloru może być wywołana zmieszaniem płynu z innym ( tak jest w instrukcji toledo napisane) a nie mam kiedy wmienic ponieważ we wtorek o 6 rano muszę jechać 300km i dopiero po powrocie bedę mógł to zrobić.
Moje pytanie brzmi czy mogę jechać taki dystans ???? (w instrukcji napisano ze nalezy wymienic plyn bo grozi uszkodzeniam silnika)
Po prostu płyn zmienił kolor bo wypłukuje rdze z układu. Silnikowi nic się nie stanie. Trzeba by było wymienić płyn - ale przed zalaniem nowym dobrze przepłukać układ wodą pod ciśnieniem.
papkin85 napisał(a):we wtorek o 6 rano muszę jechać 300km i dopiero po powrocie bedę mógł to zrobić.
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
Audi powraca do Big Game Audi kontynuuje swą kilkunastoletnią obecność na najważniejszej nocy w rozgrywkach futbolu amerykańskiego, czyli na Big Game. Przedstawi podczas niej 60-sekundową reklamę pt. „Let It Go” z udziałem aktorki Maisie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.