Dziwny metaliczny pisk podczas jazdy

09 Sie 2020, 22:42

Witam, zauważyłem że od wczoraj gdy poruszam się swoim autem, wydobywa się z niego jakby dziwny metaliczny pisk, dosłownie taki delikatny ze ledwo go słychać . Tak jakby to było od strony któregoś z przednich kół. Zaczyna się gdy tylko auto zacznie się ruszać, nie ważne czy daje gazu czy nie. Dźwięk znika gdy zaczynam hamować.. Czy ktoś mial podobna sytuację? Auto hamuje bez problemu. Pewnie będę musiała 1sze co ściągnąć koła i zerknąć na klocki i tarcze.. Moze problem tkwi gdzieś indziej?
Dantes04
Nowicjusz

Auto: lanos

10 Sie 2020, 09:04

Raczej coś po stronie hamulców lub tarczy kotwicznej, zdemontować koła i sprawdzic
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Sie 2020, 15:48

Tak jak się przysluchalem dzisiaj to brzmienie było jakby płyta w odtwarzaczu nie łapała i ja tak wtedy scina i ten dzwiek.. Tak jka pisałem przy hamowaniu ustępuje :O. No i auto jedzie i hamuje normlanie nie zauważyłem żadnych problemów przy gazowaniu i hamowaniu. Nic, pozostaje mi jutro jak się uda ściągać koła.. Może coś dojrze
Dantes04
Nowicjusz

Auto: lanos
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fałszywe poczucie bezpieczeństwa
    Pieszy wchodząc na oznaczone pasami przejście często zyskuje fałszywe poczucie bezpieczeństwa. Jak gdyby fakt, że w tym miejscu ma pierwszeństwo, chronił go przed zagrożeniem. W rzeczywistości na przejściach dla pieszych ...