Dziwny odgłos uderzenia o ziemię w trakcie rozpoczęcia jazdy

20 Kwi 2023, 20:46

Witam, od jakoś 2 dni za każdym razem ,po odpaleniu ,w trakcie jazdy, jakoś kilka sekund po ruszeniu słychać uderzenie jakby otarcie się czegoś o drogę, jest ono dość głośnie. W trakcie jazdy nie ma już tego priobemu ani się nie powtarza, ale po każdym nowym odpaleniu silnika problem się pojawia za każdym razem. Proszę o jakąś poradę, co może to powodować, dźwięk jest naprawdę głośny osoba która była na zewnątrz myślała że w coś uderzyłem podwoziem. Pozdrawiam liczę na pomoc. :( Dzieje się to jak wspomniałem 2 sekundy po rozpoczęciu jazdy jakoś po wrzuceniu drugiego biegu kilka sekund po.
Kordiano18
Obserwowany

• 21 Kwi 2023, 09:54

Najprościej sprawdzić wszystkie odsłony pod silnikiem i ogólnie podwozie czy nie widać czegoś co by luźno wisiało. Ten dźwięk słychać bardziej z przodu czy z tyłu?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Kwi 2023, 23:15

Odgłos dobiega myślę że z środka pojazdu bardziej z tyłu napewno. jest to o tyle dziwne że dzieje się tylko raz w trakcie pracy silnika i to na samym początku po przejechaniu zaledwie dosłownie kilku metrów. spojrzałem pod auto nic nie wydaje się zwisać. Dźwięk to coś w stylu uderzenia metalu o asfalt. Wcześniej nie było tego problemu. pozdrawiam liczę na pomoc
    Kordiano18
    Obserwowany

26 Kwi 2023, 12:57

Napiszesz co to za auto i jaki masz tam silnik?

Próbowałeś nie zaciągać ręcznego podczas takiego postoju i czy później też ten dźwięk się pojawia?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Deska windsurfingowa na dachu
      Jak przewieźć deskę windsurfingową lub kajak? Sprzęt pływający jest szczególnie trudny do przewożenia. Najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest umieszczenie go na dachu i odpowiednie przymocowanie do belek mocujących. ...