Witam. Ostatnio zauważyłem że po dłuższej jeździe, rozgrzaniu coś mi hałasuje z tylne przedziału, wydaje mi się że to tłumik. Dodam iż auto trzyma normalnie obroty, przyśpiesza itp itd. Link z odgłosem
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Żeby więc wyeliminować tłumik, schyl się i go przytrzymaj ręką. Oczywiście przez jakąś grubą szmatę albo rękawice, żeby się nie poparzyć. Poruszaj nim też jak silnik jest wyłączony - w tłumiku jest przegroda, rura z dziurkami, więc mogło coś odpaść i się tłucze.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Tłumik trzyma się ok, po za tym to występuje głównie po dłuższej trasie, jak się nagrzeje. Po dodaniu gazu dźwięk ten znika. Może to katalizator się posypał ?
Subaru Crosstrek plug-in hybrid - kompaktowy SUV Subaru Crosstrek, w Polsce znany pod międzynarodową nazwą Subaru XV, to kompaktowy SUV, który w wersji hybrydowej plug-in jest napędzany silnikiem typu bokser 2,0 l o mocy 138 KM i silnikiem elektrycznym o mocy 120 ...
BMW M6 Gran Coupe: siła i estetyka w najczystszej formie Na salonie NAIAS 2013 w Detroit BMW M przedstawi premierowy trzeci wariant nadwoziowy BMW M6, wysokiej klasy samochodu sportowego. Nowy BMW M6 Gran Coupe łączy charakterystyczne dla aut spod znaku M osiągi z wyjątkowymi walorami ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.