Dziwny problem...

21 Sie 2006, 16:26

opisze teraz oewna sytuacje, i czekam na podpowiedz jak ją rozwiązać...

kupilem samochod od pewnej kobiety, po kilku dniach doszedlem do wniosku ze nie jest to odpowiedni samochod dla mnie, postanowilem go sprzedac, zamiescilem ogloszenie w mediach, tydzien po zakupie samochod sprzedałem, umowe spisalem pomiedzy tą kobieta a kupcem i teraz są takie jaja ze osoba ktora odemnie go kupila nie moze go zarejstrowac bo w wydziale maja dane ze samochod zostal sprzedany i ze umowa jest zawarta pomiedzy panią XY a mna...

i co ja teraz mamzorbic:/ jak to rozwiazac?
laciu
Początkujący

Miejscowość: Siepraw

21 Sie 2006, 19:57

napisz umowe między sobą a nowym nabywcą i już
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

21 Sie 2006, 20:12

A czy czasem nie bedziesz musial placic podatku dochodowego,dlatego,ze miales go krocej niz rok?-Slyszalam,ze jest takie cos,ale nie jestem pewna.
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

21 Sie 2006, 20:45

Kasik napisał(a):A czy czasem nie bedziesz musial placic podatku dochodowego,dlatego,ze miales go krocej niz rok?-Slyszalam,ze jest takie cos,ale nie jestem pewna.
Podatek zapłaci jak na umowie wpisze że sprzedał go za wiecej niz kupił a tak to nie będzie nic płacił 8)
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Sie 2006, 21:55

to ja głupia zamiast tak od razu zrobić :/ to kombionowałem :/
laciu
Początkujący

Miejscowość: Siepraw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Audi Q2 wygrywa złoto w konkursie
    Kompaktowy SUV spod znaku czterech pierścieni zapewnił sobie najwyższe wyróżnienie w kategorii "Excellent Product Design – Transportation". "Audi Q2 zaskakuje niezależną stylistyką. To nie jest tylko mniejsza ...