ArteK napisał(a):"Krotkie" -drogowe
Mała poprawka Drogowe to światła DŁUGIE.
Proponuję czytać posty przed wysłaniem, aby uniknąć tego typu błędów i przypominam o literówkach...
==================bur====>
zarowno krotkie jak i dlugie- sa swiatlami sluzacymi do oswietlania drogi w czasie jazdy zatem sa "drogowymi" standardowo zamontowanymi w kazdym pojezdzie!. Dla odroznienia sa jeszcze swiatla obrysowe i postojowe oraz stopowe i kierukowskazy!
Mowiac wiec
rogowe mam na mysli TE KTORE SLUZA DO OSWIETLANIA DROGI! natomiast pzreciwmgielne sa sepcjalnymi ale nieobowiazujacymi swiatlami pomocniczymi- i nie sa w standardzie pojazdu- zwykle!A jesli sa to zawsze fabrycznie wlaczone w obwod razem ze swiatlami :"krotkimi"!
----------------------------------------------------------------------------
Niestety nie moge ustysfakcjonowac tutaj nikogo,kto zwraca uwage na "literowki" poniewaz ja tych bledow nie widze! - jestem dislektykiem co przykre ale niestety niezalezne ode mnie!Do tego mimo operacji na oczy z biska nie widze- klawiatury a coz dopiero jakichs :"literowek"!
To cos tak,jak jeden sie jaka,inny ma zeza,albo jest rudy czy ma kszywe nogi albo jest niedorozwiniety itp. Zatem:
Endshuldigung Heren und Damen!
Burus
Przepraszam nad linią post "burusa" który niechcący został skasowany.burus napisał(a):Drogowe mam na mysli TE KTORE SLUZA DO OSWIETLANIA DROGI! natomiast przeciwmgielne sa sepcjalnymi ale nieobowiazujacymi swiatlami pomocniczymi- i nie sa w standardzie pojazdu- zwykle!A jesli sa to zawsze fabrycznie wlaczone w obwod razem ze swiatlami :"krotkimi"!
Powiem tak u nas standardowo jeździ się na światłach mijania czyli krótkich, światła drogowe to długie i używa się ich sporadycznie, są jeszcze światła pozycyjne. Halogeny są światłami dodatkowymi tak jak Pan napisał ale włącza się je niezależnie od tego które światła są zapalone, nie można włączyć samych halogenów nie włączając świateł... Tak to u nas wygląda.