Dźwięk, jakbym przyłożył szlifierkę - Toyota Corolla Verso 1.8 benzyna

17 Wrz 2022, 23:17

Witam. Mam od dłuższego czasu problem. Przy dodawaniu gazu dobiegają dziwne stuki z prawej strony samochodu,a przy redukcji biegu,po puszczeniu sprzęgła jest dźwięk,jakbym przyłożył szlifierkę do metalu. Wymieniłem sprzęgło, bo myślałem że to łożysko oporowe tak hałasuje, ale problem pozostał. Może ktoś się też z tym spotkał. Proszę o pomoc, bo już nie mam pojęcia co jeszcze trzeba wymienić.

Toyota Corolla Verso 1.8 benzyna 2005 rok
Marek1304
Obserwowany

• 18 Wrz 2022, 19:47

Z prawej strony samochodu masz odprzet silnika a sprzęgło jest po lewej. Czy ma znaczenie który bieg jest aktualnie zapięty jeżeli chodzi o dźwięk który słyszysz?

Klimatyzacja działa? Próbowałeś ja włączać i wyłączać?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Volvo S90 - pierwsza publiczna prezentacja
      Pierwsza publiczna premiera najnowszego Volvo S90 odbędzie się podczas targów motoryzacyjnych NAIAS w Detroit. Stany Zjednoczone są dla szwedzkiej marki bardzo ważnym rynkiem zbytu, a miejsce premiery luksusowego sedana jasno ...