E klasa-najczęstsze usterki

04 Sie 2010, 20:54

Witam,mam w nie dalekiej przyszłości zamiar kupić E klasę 2.2 disel rocznik od 97-98,czy mógłby ktoś mi napisac na co zwrócic uwage przy zakupie,żeby się nie wkopać,z góry dziękuje.pozdrawiam :lol:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

06 Sie 2010, 13:33

Nie kupuj z tak słabym silnikiem,będziesz żałował.Optymalna opcja to 2.9Td lub 3.0 Td.Patrz na korozję,szczególnie mocowania kielichów( amortyzatory przód).Te samochody po prostu gniją :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Sie 2010, 21:13

W 210 forum ---poszperaj.
2.2 za słaby na to pudlo! Hej!
baca350
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

30 Sie 2010, 10:13

Uszczelki przednich drzwi, wada fabryczna zbiera się tam woda, 220D to zdecydowanie za słaby silnik, toć to ledwo sobie daje radę z C klasą, mi wystarcza spokojnie 290td. No i napewno nie bierz 220D na Lucasie po taksówce bo to jest hicior :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Młodzi kierowcy z najwyższym wskaźnikiem wypadków
    Kierujący poniżej 25 roku życa charakteryzują się najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Choć niedawno zmieniły się przepisy związane z prawem jazdy, to wciąż nie zaostrzono zasad dla nowych kierowców, ...
    Nie śpij za kierownicą podczas jazdy!
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...