MERCEDES C 2.2 CDI ELEGANCE

09 Wrz 2010, 11:00

Witam!

Jestem bardzo poważnie zainteresowany kupnem: MERCEDESA C 2.2 CDI ELEGANCE 2004r, takiego jak na tej aukcji: [link do oferty na Allegro wygasł]

I chciałbym sie zapytać czy ktoś z Was miał styczność z tym autem i co może o nim powiedziec: czy jest awaryjny, jak sprawuje sie silnik i co warto o nim wiedzieć. Czy warto go kupić?

Z góry dziękuje i pozdrawiam :grin:
Xylor
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

10 Wrz 2010, 00:56

Autko całkiem sympatyczne. Jeżeli jednak jesteś wysoki to możesz mieć problem bo nie ma w nim za wiele miejsca. Silnik sprawuje się całkiem przyzwoicie, skrzynia również - do jazdy na codzień i bezpiecznego wyprzedzania w zupełności wystarcza. To co jest też całkiem fajne w tym autku to bardzo rozbudowany komputer pokazujący nawet takie "pierdółki" jak przepalona żarówka.

Co do awaryjności to w przypadku używanych aut i tak najwięcej zależy od tego na jaki egzemplarz trafisz. Dobrze go sprawdź przed zakupem i jak wspomniałem wcześniej upewnij się, że ilość miejsca wewnątrz tego auta jest dla Ciebie wystarczająca.
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

10 Wrz 2010, 15:34

A ja dodam, że ten typ Mercedesa jak i i jego poprzednik ( lampy rozdzielone ) są podatne ... na korozję. Czasami aż wierzyć się nie chce, ze Mercedes i korozja. Ale jednak...
Pooglądaj go dokładnie na zewnatrz i od spodu. Przyjrzyj się dokładnie miejscu, gdzie są reflektory, koło zawiasów drzwi oraz spody drzwi. Zajrzyj też pod maskę w okolice mocowania amortyzatorów.
Zajrzyj też pod tylną kanapę - w większości jest tam akumulator - posprawdzaj czy nie ma śladów korozji.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Wrz 2010, 13:58

Korodowały auta z lat ,2000-03.Nie wiem czy wybór silnika CDI to pomysł fortunny,a raczej wiem ,że nie.Usterki tych silników nasilają się już po przebiegu ok.150 kkm,w rezultacie koszty eksploatacji tych aut z silnikami benzynowymi o podobnej pojemności wychodzą taniej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)