E34 jaki silnik???

30 Lis 2010, 18:29

Witam, mam E36 ale chcę zamienić na E34. Chodzi mi o modele z ostatnich lat produkcji i najlepiej w dieslu, ale benzyny nie wykluczam. Trochę wiem, ale wole zapytać jaki będzie najlepszy silnik do tego auta.

Do wydania mam góra 12k

Proszę o pomoc. :smile:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

30 Lis 2010, 18:38

Daj spokój ze śmierdzielem. Za te pieniądze tylko 525i 192km
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Lis 2010, 18:54

No właśnie się zastanawiałem nad tym silnikiem. On nie jest zbyt awaryjny też wiele nie pali (ze 12l pójdzie co nie?) i jest dynamiczny a coś mocniejszego opłaca się za te pieniądze kupywać???

[ Dodano: 30 Listopad 2010, 17:59 ]
[link do oferty na Allegro wygasł]
nie lepiej kupić starsze i tańsze bmw i włożyć w niego???
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

30 Lis 2010, 19:00

Nie, ew. m30b35, ale to nie jest koniec produkcji... No i ten motor spali już swoje. 525i powinna Ci się zadowalać 12l pb w mieście bez szaleństw, ale i bez jazdy o kropelce.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Gru 2010, 11:48

No na takie spalanie jestem przygotowany. Oglądałem kilka fajnych E30 i teraz mam dylemat. :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

01 Gru 2010, 14:12

Bierz e30 zrób mu gruntowny remont na "igłe" i masz fajny pojazd potem gwint felga z rantem reflektory z "krzyżem" :razz: tylko pewnie całe auto wyjdzie z 15 kwitów :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexusa LC 500 Convertible - jak będzie cena?
    Polski oddział Lexusa udostępnił cennik najnowszego kabrioletu marki – modelu LC 500 CV. Napędzane 5-litrową V-ósemką luksusowe, sportowe auto z miękkim dachem jest dostępne w trzech wersjach wyposażenia, w tym ...

01 Gru 2010, 23:22

M5 napisał(a):No na takie spalanie jestem przygotowany. Oglądałem kilka fajnych E30 i teraz mam dylemat. :mrgreen:

Musisz wiedzieć czego chcesz, to zupełnie inne auta. Jak chcesz coś wiedzieć o E30 to pytaj.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Gru 2010, 14:16

e30 daj spokój z tą padaczką e34 jak już to 2.5 td
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

02 Gru 2010, 14:36

2.5TD słabo sie zbiera w E36 a co dopiero w E34 :wink: co innego TDS. Jak dla mnie E30 jesli w fajnym wyposażeniu i dobrym silnikiem to jak najbardziej, jest takie zwarte a E34 takie klockowate troche :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

02 Gru 2010, 14:42

e 30 wygląda jak szczuro-mobil według mnie po za tym 2.5 td dobre proste silniki tds sie psuje i jest droższe w utrzymaniu a jeśli chodzi o moc to nie 2.5 w dieslu tylko benzynka a i pakować 15 tys w e30 =] tak samo w e34 sie nie opłaca ale w5 jest chociaż jakis komfort jazdy

J. Stalin
emilo222
Aktywny

02 Gru 2010, 14:50

Ja jednak nadal przystaje na E34 bo jest większy i solidniejszy według mnie.
Będę się zastanawiał nad silnikami teraz i jak narazie najbardziej mi pasuje 525i, ale znalazłem ofertę z innym silnikiem trochę droższą i w Lubline :sad:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Co myślicie o tym modelu??? I co wiecie o tym silniku? Z góry dzięki za pomoc :grin:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

02 Gru 2010, 14:53

emilo222 napisał(a): e34 jak już to 2.5 td

Miałeś kiedyś do czynienia jako użytkownik z silnikiem M51? Bo jesli tak to znaczy że trafiłeś zajechany motor który bylł serwisowany przez jakiegoś buraka, a jeśli nie miałeś do czynienia z TDSem to nie wypisuj bzdur...miałem TDSa i przez 5 lat w rodzinie był całkowicie bezawaryjnym silnikiem który po 17 latach od wyprodukowania legitymował się mocą 138KM i 247Nm dane z hamowni gdzie nowy ma niby 143KM i 260Nm wiec przez te 17 lat dużo nie umarło :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

02 Gru 2010, 15:12

tds jesienią znajomy kupił w stanie db silnik ladnie pracował ale po 2 tygodniach jazdy zaczął się psuć z tego co wiem nie był szarpany tylko na trasach przy prędkościach wysokich dostał w dupe na dzień dzisiejszy rozbite ale powiem ze na forach też sa takie opinie wiec to raczej zalezy od uzytkowania auta

[ Dodano: 2 Grudzień 2010, 14:14 ]
według mnie td jest najlepszym rozwiązaniem na diesla w każdym aucie a jeśli kolego chce poszaleć to benzyne lepiej w gazie nawet ekonomicznie

J. Stalin
emilo222
Aktywny

02 Gru 2010, 15:17

Bo diesel nie jest od pałowania na wysokich obrotach i jeżdżenia po 200km/h przez ileś tam km, tylko do spokojnej jazdy z dozwolonymi prędkościami i jeśli obsługa prawidłowa i na czas to nie ma problemu z tym motorem. Choć mój Patrol fakt jest wysoko kręcony i brutalnie traktowany w terenie to ma wymiane oleju i filtórów co 5000km doglądane też na bieżąco :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

02 Gru 2010, 15:24

ciekawe czemu z e 36 kolega chciał sie przesiąść na e30 lub e34

J. Stalin