E38 za e46. Zamienić się czy nie?

22 Sie 2018, 22:46

Jak dla mnie obydwaj panowie chcą się pozbyć parcha, zamieniając go na... innego :D
Tak na chłodno - ktoś inwestuje 4k w auto i od razu je sprzedaje? Albo chce zamienić (również po inwestycjach, tyle że mniejszych) auto na takie o dwa segmenty niższe? Istnieje duże prawdopodobieństwo, że przejechał się na kosztach jego utrzymania/napraw i możesz mieć problem po tej wymianie :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

22 Sie 2018, 22:49

Z oc się zgadzam ale tylko w pewnym stopniu bo zawsze to przy sprzedaży jak jest dłużej oc to chyba zaleta i np. jak ja mam dopiero 21 lat i 2 lata prawo jazdy i dużo płacę za oc to przy kupnie samochodu zwracam na to ogromną uwagę. Tak czy inaczej nawet bez tego oc wychodzi prawie 4k. Paliwa nie liczę a jedynie korek do baku z zabezpieczeniem zamykania na kluczyk. Rożne miejsca się zdarzaja gdzie parkujemy samochód bo ktoś ma swój garaż przy domu a inni tak jak ja parkują pod blokiem i to w okolicy gdzie różni ludzie się kręcą. Miałem już nie raz taki przypadek że ktoś mi spuścił w nocy paliwo bo dzień wcześniej miałem np. pół baku a wsiadam rano do samochodu a tu rezerwa. Zawsze to jakieś dodatkowe zabezpieczenie paliwa które ostatnio coraz droższe. A głośniki myślę że jak najbardziej trzeba by policzyć bo jak trzeszczą to i tak trzeba je wymienić bo to denerwuje. No chyba że ktoś wgl nie słucha muzyki podczas jazdy.
kraskeusz
Początkujący

Zdjęcia: 316
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...