E39 wyskakujaca "jedynka"

07 Wrz 2016, 16:45

witam
mam taki problem w swojej e39, ze czasami wyskakuje mi jedynka przy ruszaniu i jest przy tym dosyć mocne walnięcie,puknięcie czy cos takiego. co moze byc przyczyna i jak usunac usterke ?
pozdrawiam
rampampam
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam

21 Wrz 2016, 16:35

Może być zużycie, próbowałeś może Xado EX120 do skrzyń manualnych? Wielu osobom pomogło właśnie na takie przypadłości jak wypadanie biegów, haczenie czy hałas wynikający ze zużycia się przełożeń.
cat11
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1979

23 Wrz 2016, 16:21

cat11 napisał(a):Może być zużycie, próbowałeś może EX120 do skrzyń manualnych ? Wielu osobom pomogło właśnie na takie przypadłości jak wypadanie biegów, haczenie czy hałas wynikający ze zużycia się przełożeń.

nie, nie uzywalem, ale chyba warto sprobowac ;)
rampampam
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Problemy z ruchem w 30 największych miastach świata
    Z najnowszego raportu Roland Berger o mobilności wynika, że problemy z ruchem w 30 największych miastach świata generują koszty rzędu 266 miliardów USD. Założona w 1967 r. firma Roland Berger Strategy Consultants należy ...
    Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...