Problem z blokadą skrzyni biegów

03 Lip 2016, 10:38

Witam.
Mam problem z blokadą skrzyni biegów bear lock.
Problem jest taki że blokada jest wsadzona a kluczyk nie chce się przekręcić
Przed wsadzeniem blokady kluczyk normalnie się przekręcał dopiero po wsadzeniu zamek się zaciął i nie chce się przekręcić. Samochód jest zostawiony na 1 biegu i nie da się go zmienić proszę o szybką pomoc
Pozdrawiam. :(
misiek10
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 1996
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: nie mam

05 Lip 2016, 16:36

misiek10 napisał(a):Problem jest taki że blokada jest wsadzona a kluczyk nie chce się przekręcić
Próbowałeś lekko ruszać dźwignią zmiany biegów? Może mechanizm jest mocno naprężony i przez to nie można przekręcić kluczyka.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

25 Wrz 2016, 17:20

W swojej hondzie miałem bardzo podobnie jednak wolałem podjechać do serwisu Hondaplaza w Warszawie. Zajęli się samochodem od razu, a na prawa jak na skrzynię biegów nie była droga. Już trochę czasu minęło i jak na razie nic się przy niej nie działo.
gero242
Początkujący

Prawo jazdy: 09 04 1990
Auto: Audi A4

30 Wrz 2016, 14:40

A co miało się dziać ? Przecież to nie była naprawa skrzyni biegów, tylko naprawa blokady skrzyni biegów, a to jednak nie to samo.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Superb w nowym stylu
    Nowy Superb wprowadza ŠKODĘ na kolejny poziom w wielkim stylu. Nieziemski design rozpoczyna nową erę ŠKODY, czyniąc każdą podróż wyjątkowym wydarzeniem, a klasa premium właśnie stała się dostępna. Nowa ...